«30 похмурих хмирів» і камери в номерах дівчат: Денис Бігус розповів деталі про масштаб спецоперації зі стеження за командою Bihus.Info

«30 похмурих хмирів» і камери в номерах дівчат: Денис Бігус розповів деталі про масштаб спецоперації зі стеження за командою Bihus.Info

19 Січня 2024
1273
19 Січня 2024
14:27

«30 похмурих хмирів» і камери в номерах дівчат: Денис Бігус розповів деталі про масштаб спецоперації зі стеження за командою Bihus.Info

1273
За словами керівника проєкту журналістських розслідувань, під приціл камер спостереження потрапили й цілком непричетні люди, що відпочивали в етнографічному комплексі «Українське село».
«30 похмурих хмирів» і камери в номерах дівчат: Денис Бігус розповів деталі про масштаб спецоперації зі стеження за командою Bihus.Info
«30 похмурих хмирів» і камери в номерах дівчат: Денис Бігус розповів деталі про масштаб спецоперації зі стеження за командою Bihus.Info

Журналіст Денис Бігус у черговому відео поділився новими подробицями, які він разом із колегами встановив під час проведення власного розслідування щодо спецоперації зі стеження за командою Bihus.Info.

Як розповів керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info, за тиждень до того, як його команда приїхала до етнографічного комплексу «Українське село», туди навідався «дивний персонаж». Він розпитував у персоналу комплексу, де розташовані колонки та обігрівачі. Цей чоловік забронював на 26 грудня (за день до заїзду команди Bihus.Info) ті ж самі номери, що на 27 грудня забронювали журналісти, а також сауну.

«26 грудня адміністрація закладу спостерігає найдивніший корпоратив “офісних співробітників” просто ever (“офісними співробітниками” себе називають оці гості): компанія похмурих хмирів на 30 людей сидить в ресторані, замовкає кожен раз, коли заходить офіціант…», — розповів Денис Бігус.

У Bihus.Info припускають, що саме ці «гості» встановили камери в готельних номерах, куди наступного дня заїхала команда журналістів, а також і в сауні.

«Мої (журналісти Bihus.Info. — “ДМ” нині згадали, що бачили в кімнатах девайси, такі коробочки, схожі на пожежну сигналізацію. А позавчора (17 січня. — “ДМ”), коли ми пройшлись по номерах, — все, девайсів не виявилось», — зазначив Бігус.

Він також наголошує, що переважна більшість у команді проєкту — це дівчата, і зізнається, що йому бракує уяви і слів, щоб дати оцінку діям тих, хто організовував і проводив спецоперацію зі стеження за командою Bihus.Info.

27 грудня, у день заїзду журналістів, як припускає Денис Бігус, на території етнографічного комплексу «Українське село» залишилась невеличка група «офісних співробітників», яка могла вести зовнішню зйомку членів команди Bihus.Info.

Зранку 28 грудня журналісти виїхали з комплексу для відпочинку, а до адміністрації «Українського села» звернувся якийсь чоловік, який забронював ті самі локації, де перебувала команда Bihus.Info. Однак частина номерів, яка цікавила цього чоловіка, вже була заброньована, тож люди, які вочевидь мали на меті забрати раніше встановлені камери відеоспостереження, змогли потрапити на деякі локації лише через чотири дні.

«Чотири дні ці довбо*оби фільмували життя абсолютно сторонніх людей», — наголошує Бігус.

Наприкінці відео керівник Bihus.Info подякував усім, хто висловив підтримку йому та його колегам, зокрема й Президенту України Володимиру Зеленському, який заявив про неприпустимість тиску на медіа.

Нагадаємо,  16 січня  на ютуб-каналі «Народна правда» з'явився відеоролик, до якого ввійшли фрагменти телефонних розмов начебто представників команди журналістських розслідувань Bihus.Info, котрі обговорюють можливість придбання наркотиків, а також момент власне їх вживання під час новорічного корпоративу. 

Невдовзі керівник проєкту Денис Бігус опублікував відеозвернення, у якому повідомив, що ті працівники, які вживали під час корпоративу наркотики, звільнені, а також запевнив, що всі співробітники здадуть тести.

Згодом він також заявив про незаконне спостереження та прослуховування. За словами Бігуса, за його командою стежили впродовж кількох місяців

Наразі сайт «Народна правда», який оприлюднив на своєму каналі провокативне відео зі співробітниками Bihus.Info, видалив на сторінці у фейсбуку коментарі під цим відео. До того ж редакція обмежила можливість залишати під дописом нові коментарі. 

17 січня Служба безпеки України офіційно заявила, що вже розслідує обставини незаконного прослуховування та відеозйомки журналістів проєкту Bihus.Info. 

18 січня стало відомо, що Національна поліція вже зареєструвала заяву редакції Bihus.Info про перешкоджання журналістській діяльності та втручання в особисте життя. 

Читайте також:

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1273
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
довбо*обам довелось червоніти ,
100 дн. тому
але дивитись . Раптом дівчата приймали дурь сидячи на унітазі.Наркомани такі вигадливі штучки ...!
юстас
100 дн. тому
А чого тим похмурим хмирам бути веселими , колии доводииться розгрібати нарокоманське лайно. Робота у них така.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду