Нападників встановили. Провокації проти журналістів та активістів тривають

Нападників встановили. Провокації проти журналістів та активістів тривають

21 Січня 2024
1496
21 Січня 2024
17:53

Нападників встановили. Провокації проти журналістів та активістів тривають

1496
Допис «Карточного офісу» — це прямий заклик продовжити ту акцію, виконавців якої затримали
Нападників встановили. Провокації проти журналістів та активістів тривають
Нападників встановили. Провокації проти журналістів та активістів тривають

Отже, це добре, що Нацпол встановив нападників на квартиру Ніколова. Але далі треба встановити тих, хто стоїть за цим провокативним дописом «Карточного офісу» (дивись фото). Бо цей допис — це прямий заклик продовжити саме ту акцію, за яку затримали нападників. Більш того, він закликає її розширити на іншого журналіста.

А ще встановити, хто стоїть за Джокером, який знову нагнітає ситуацію навколо Ніколова, вже прямо зараз.

Що взагалі відбувається — я поясню ще більш жорстко та детально.

В Україні протягом кількох місяців активно поширюються через анонімні телеграм-канали та сайти-сміттярки погрози та брехня щодо незалежних журналістів та громадських діячів, які критикують владу. Справа дійшла вже і до виявлення прослуховування розслідувачів та стеження за ними. На що, нарешті, відреагували президент та правоохоронні структури!

Але щодо всіх інших провокацій — ніхто від держави не реагує! Після затримання нападників на квартиру Ніколова щойно знову з'явився пост проти нього, Шабуніна та інших, у якому той самий Джокер, який іще вчора писав, що Ніколов ухилянт, сьогодні вже хвалить, що затримали людей, які «кошмарили» Ніколова за ухилянство! Але водночас... вимагає вибачень від Ніколова, Шабуніна та інших за те, що ті напад пов'язували з ОП, Татаровим. Ще раз: вимагає вибачень від жертви нападу та його захисників, не від нападників та замовників (яких ще треба встановити)!

Тобто знову і знову продовжується цькування журналіста та його колег. 

Нагадаю також, що на інші провокативні дописи проти журналістів, активістів жодної реакції держави не було. Між тим у країні, яка воює з Росією, сама по собі брехня про ухилянство, спонсорування російського агресора, бажання перемоги Росії тощо — це вже заклик до насильства! Бо в країні тисячі травмованих психологічно людей, які можуть повірити цим звинуваченням та здійснити будь-що проти журналістів та активістів. Власне, під  брехливим дописом «Трухи», «Батальйона Монако» та інших про начебто спонсорування «Детектором медіа» російського агресора в коментарях були заклики підпалити нам офіс, спалити нас тощо. Від правоохоронних органів реакції — нуль.

А головне: така системна кампанія провокацій, нагнітання негативу щодо журналістів, громадських діячів — це ще й ідеальне тло для російських спецслужб. Якщо в керівництві держави та СБУ зараз немає людей, які добре знайомі зі справою Гії Гонгадзе, є кому нагадати.

Будь-яка провокація російських агентів проти будь-кого з українських журналістів, громадських діячів  на цьому тлі може надовго підважити питання західної допомоги Україні.

Бо звинувачування по всьому світу розійдуться саме проти українських «радикалів» (і все, що зараз відбувається, буде ці звинувачення підтверджувати!). Бо українська держава не здійснила всіх належних заходів із захисту життя та здоров'я журналістів та антикорупціонерів, до яких у всьому світі особливо чутливе ставлення...

І це вже питання національної безпеки. 

Отже, одне питання: скільки ще це все буде продовжуватися? Скільки ще провокатори будут почуватися в нашій державі настільки спокійно, впевнено? І заради чого їм це дозволяється? Чи переважує це ті загрози, на які вони наражають усіх нас, і владу зокрема, яку вони начебто так завзято захищають (щиро або, дай бог, за гроші українських замовників. З огляду на те, що ми знаємо, на яку державу насправді працювали ті, хто підсовував Кучмі свого часу публікації «УП» з його критикою).

То що, так і будемо чекати, поки станеться щось страшне та непоправне?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1496
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду