Зрозуміти «цифру». Спецпроект «ТК»

24 Жовтня 2007
37153
24 Жовтня 2007
14:46

Зрозуміти «цифру». Спецпроект «ТК»

37153
<b>Зрозуміти «цифру». Спецпроект «ТК»</b>
Що несе Україні перехід на цифрове мовлення? Навіщо воно нам? Чи можна від нього відмовитись? Хто платитиме за передавачі, ретранслятори, декодери? Що краще – МРЕG 2 чи МPEG 4? А може, МРЕG 7? Як зміниться ринок після запровадження «цифри»? Що означає використання частот «Інтера» для експерименту?
 
«ТК» вже не раз розкривала ці та інші актуальні питання «цифрового майбутнього». Проте, як бачимо, проблема залишається актуальною для вузького кола фахівців, переважно тих, які займаються «цифрою» та іншими сучасними технологіями вже зараз. Для інших перехід на «цифру» залишається абстрактною загрозою на зразок колишньої Y2K (так званої «проблеми – 2000»).
 
Тимчасом, як свідчать коментарі незалежних експертів, телевізійний простір України після переходу на цифрове мовлення може змінитись докорінно. Ці зміни стосуватимуться і всеукраїнських, і регіональних каналів, і можуть серйозно вплинути на співвідношення сил основних гравців ринку.
 
Напередодні І-го Міжнародного цифрового форуму «ТК» у співробітництві з Інститутом Медіа Права, Незалежною асоціацією телерадіомовників та іншими постійними партнерами розпочинає спецпроект «Зрозуміти “цифру”», в рамках якого спробує пояснити не лише фаховим телевізійникам, але й далеким від внутрішніх галузевих проблем читачам, що несе Україні цифрове мовлення.
 
Вже зараз до вашої уваги – порівняльна таблиця особливостей стандартів стиснення MPEG 2 та MPEG 4, навколо яких точилась суперечка між Кабміном та Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Сьогодні ж на «ТК» – інтерв’ю з начальником відділу супутникових технологій та розвитку Концерну РРТ Олександром Богдановим.
 
Також «ТК» закликає всіх експертів, журналістів та інших охочих вступити висловлюватися на сторінках «ТК» щодо впровадження цифрового мовлення. Пишіть на l.ganja@gmail.com (Леся Ганжа, керівник відділу медіабізнесу та регулювання).
 
Всі матеріали з теми «Кабельне і цифрове телебачення» ви завжди можете знайти у відповідному розділі - http://www.detector.media/media-rinok/cabletv/.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37153
Читайте також
26.10.2007 19:05
Ігор Розкладай
для «Детектор медіа»
34 162
02.10.2007 12:03
Сергій Собуцький
для «Детектор медіа»
15 129
19.09.2007 12:49
Віталій Шевченко
для «Детектор медіа»
48 126
25.07.2007 17:23
«Детектор медіа»
20 169
19.06.2007 12:55
Александр Зинченко, Владимир Цендровский, для «Телемира»
12 261
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Колега
6036 дн. тому
Колежанко, покажіть ваші, правильні - порівняємо.
Колежанка
6036 дн. тому
Цікаво, як ця кумедна Ганжа розгребатиме таку тему. Її роздуми про медіабізнес - сцільни дівчачий щоденник
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду