Олександр Саломаха рекомендує Нацраді і Мінтрансзв’язку вдатися до посередництва РНБОУ

26 Липня 2007
12911
26 Липня 2007
17:46

Олександр Саломаха рекомендує Нацраді і Мінтрансзв’язку вдатися до посередництва РНБОУ

12911
Олександр Саломаха рекомендує Нацраді і Мінтрансзв’язку вдатися до посередництва РНБОУ

Затримка прийняття програми із створення цифрового мовлення  може мати наслідком затримку переходу на «цифру» на рік. На думку Олександра Саломахи, президента асоціації «Укр-DVB-Форум», до таких наслідків можуть призвести суперечності між Міністерством транспорту та зв’язку й Національною радою з питань телебачення та радіомовлення: «Якщо ці дві організації не можуть домовитись, то варто звернутись до органу, який може розвести ці питання. РНБОУ – це якраз той орган, що може допомогти і  розставити акценти в цій державній програмі».  

 

За словами пана Саломахи, державна програма, запропонована Мінтрансзв’язку, є недосконалою, але прийнятною: «Державна програма є більш-менш нормальною. Вона має певні недоліки, і про них добре сказав Ігор Курус. Ці недоліки можна усувати в робочому порядку після прийняття програми». 

 

Олександр Саломаха побоюється, що непорозуміння між двома установами можуть призвести до того програма так і лишиться  незатвердженою, а  у  бюджеті на 2008 рік не будуть виділені кошти на виконання цієї програми. Це, на його думку, зупинить потік інвестицій, які можуть надходити у галузь: «По-перше, буде зупинена робота із стандартизації галузі -  розробка документації, тестів тощо.  По-друге, в цю галузь не зможуть прийти інвестиції, тобто інвесторам будуть незрозумілі правила, за якими можна інвестувати капітал в розвиток цифрового телебачення. А державна програма дає можливість регулювати відносини між державою та інвесторами». 

 

На думку пана Саломахи, прийняття програми дозволить підготувати документи, за якими можна буде залучати серйозні кошти для розбудови цифрового телебачення: «Держава має змогу освоїти лише одне з 7 частотних покриттів, решта зможе розвиватись лише за рахунок інвестиційних коштів». У таких інвестиціях, каже він, зацікавлені великі транснаціональні корпорації, які займаються цими питаннями в Європі та Америці, й вітчизняний бізнес, який має свій інтерес у галузі телебачення: «Проблем із коштами не буде, аби були правила. Будуть правила – будуть кошти». 

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду