Відбувся круглий стіл «Детектор медіа» «Перспективи цифрового мовлення в Україні»

11 Червня 2007
14081
11 Червня 2007
10:34

Відбувся круглий стіл «Детектор медіа» «Перспективи цифрового мовлення в Україні»

14081
Відбувся круглий стіл «Детектор медіа» «Перспективи цифрового мовлення в Україні»

До 2015 року Україна, в ряді інших країн світу, має повністю перейти на цифрове мовлення. На якому етапі зараз знаходиться підготовка, наскільки реально виконати цей перехід в поставлені строки? Які фінансові вливання для цього потрібні? Як врегулювати усі між учасниками цього процесу?

Для того, щоб обговорити ці та ряд інших тематичних питань, 5 червня за круглим столом в ресторані «Велюр» зібралися експерти в сфері телевізійного мовлення, представники державних структур та провідних телеканалів. Серед них були заступник голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ігор Курус, директор із зовнішніх та правових питань компанії «Воля» Костянтин Грицак, заступник директора департаменту державного телебачення та радіомовлення Держкомтелерадіо Анатолій Костюченко, генеральний директор НПП «Квант-Ефір» Іван Омелянюк, віце-президент концерну РРТ Олександр Півнюк, Олександр Саломаха, президент асоціації «УКР-DVB-Форум», Ярослав Латко, державний експерт апарату Ради національної безпеки та оборони, Ігор Хомін, виконавчий радіо «Мелодия», член Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі Василь Гандабура, Дмитро Пастушенко, заступник директора департамента розвитку мережі та філій телеканалу СТБ, Дмитро Попов, директор з маркетингу телеканалу «1+1».

Іван Омелянюк в своїй промові окреслив на якому етапі зараз знаходиться ситуація з впровадженням цифрового мовлення в Україні: «1, 5 роки тому перспективи виглядали дуже райдужними. Україна могла вирватися вперед та випередити, наприклад, такі країни, як Польща та Угорщина. Нацрада проявила ініціативу і прийняла програму розвитку телевізійного простору. Але зараз головною проблемою стала необхідність досягти взаєморозуміння з Нацрадою».

Частина мовників підтримали думку, що держава грала головну роль в розповсюдженні цифрового мовлення в Європі.

Заступник голови Нацради Ігор Курус сказав, що одна з проблем зараз полягає у відсутності вільного ресурсу.

«Нацрада провела аналіз смуг 3-го, 4-го, 5-го діапазону і виявила, що частот немає. Поки що частина з них віддана під CDMA та інші технології. І щоб не писали у цій державній програмі, якщо немає частот – ми нічого не зробимо», - сказав Ігор Курус. Також він пообіцяв, що протягом найближчих тижнів Нацрада організує окрему зустріч з зацікавленими сторонами, щоб детально обговорити подальші кроки у переході на цифрове мовлення.

Розшифровку круглого столу буде опубліковано у червневому номері журналу «Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду