Незабаром буде запущено сайт www.digitaltv.net.ua, присвячений переходу на цифрове мовлення

30 Жовтня 2007
16608
30 Жовтня 2007
13:26

Незабаром буде запущено сайт www.digitaltv.net.ua, присвячений переходу на цифрове мовлення

16608
Незабаром буде запущено сайт www.digitaltv.net.ua, присвячений переходу на цифрове мовлення
Телевізійна індустрія вже почала процес переходу на цифрове мовлення. Перший Міжнародний Форум «Цифрове мовлення в Україні», присвячений переходу на цифровий формат мовлення в України, зібрав понад 100 учасників, які обговорили такі теми:
 
Державне регулювання запровадження цифрового мовлення в Україні;
 
Цифрове мовлення – технічні аспекти;
 
Телевізійний ринок в умовах цифрового мовлення.
 
«Безумовно для учасників форуму було важливо почути думки всіх зацікавлених сторін про впровадження в Україні цифрового мовлення. Унікальність події полягала в тому, що були залучені спеціалісти та експерти з державних та недержавних органів та організацій, закордонні експерти, що дало можливість познайомитись з досвідом інших країн та порівняти з ситуацією в країні. Сподіваюсь, що наступного року Форум буде ще цікавішим. А до того часу НАМ планує провести  декілька заходів присвячених питанню переходу на цифрові технології регіональних компаній. Наше завдання – зберегти місцевих мовників в нових умовах», - прокоментувала Катерина М’ясникова, виконавчий директор НАМ.
 
Надалі ІТК та НАМ продовжуватимуть тримати руку на пульсі процесу.
 
«У нас багато планів на листопад, - буде створена спеціальна робоча група по безболісному переходу каналів – членів ІТК на цифрове мовлення, також скоро почне працювати спеціально розроблений сайт www.digitaltv.net.ua, який дасть відповіді на всі запитання щодо «цифри», а вже через рік ми зберемо нову хвилю питань і обговоримо на другому Форумі з цифрового мовлення», - зазначила Катерина Котенко, виконавчий директор ІТК.
 
Для учасників форуму організатори підготують і надішлють повну версію доповідей та презентацій учасників Форуму.  
 
Генеральним спонсором проведення Першого Міжнародного Форуму «Цифрове мовлення в Україні» стала компанія «Торсат». 
 
Форум відбувся за підтримки Міжнародного фонду Відродження та агентства США з міжнародного розвитку в межах проекту Відкритого фонду для ЗМІ.  «Детектор медіа» здійснювала медіа-підтримку.
 
Висловлюємо подяку всім партнерам Форуму, та сподіваємось на їх подальшу підтримку. 
 
 Додаткова інформація: 

Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) – це галузева асоціація, що представляє інтереси телевізійного ринку України. ІТК об’єднує найбільш рейтингові телеканали країни: Інтер, 1+1, ICTV, СТБ, Новий, М1, ТЕТ, канал «Україна», НТН, ТОНІС, Мегаспорт. Сукупно це більше 73% національної глядацької уваги (за даними піплметричної панелі GfK-USM на серпень 2006 року). Крім того, членами асоціації  є  рекламні агенції Publicis Groupe Media (в минулому DMD&B/Starcom MediaVest Group), Provid/BBDO, Іnіtіatіve medіa та FCB MA, а також великі рекламодавці – представництва компаній Coca-Cola, Unilever та Procter&Gamble в Україні. Місія ІТК – сприяти розвитку українського телебачення. Мета ІТК – захист інтересів членів асоціації, забезпечення саморегулювання галузі, створення оптимальних умов для професійної діяльності. 
 
Незалежна Асоціація Телерадіомовників (НАМ) – найбільше в Україні об’єднання електронних засобів масової інформації. НАМ було засновано 2000 року з метою захисту інтересів національних телерадіомовників і сприяння розвитку телерадіомовного простору. Членами Нам на сьогодні є більшість загальнонаціональних радіомереж України та біля 100 регіональних теле- та радіокомпаній.
 
Метою діяльності організації є - об’єднання електронних ЗМІ України задля створення цивілізованого ринку телерадіомовлення та його розвитку шляхом просування та захисту їх корпоративних інтересів та створення спільної системи якісного сервісу. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16608
Читайте також
26.10.2007 19:05
Ігор Розкладай
для «Детектор медіа»
34 162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду