26 жовтня у Києві відбудеться Перший Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні»

17 Серпня 2007
12966
17 Серпня 2007
18:20

26 жовтня у Києві відбудеться Перший Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні»

12966
26 жовтня у Києві відбудеться Перший Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні»

26 жовтня цього року в Києві, у прес-залі палацу «Україна» відбудеться І-й Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні». Цей галузевий захід відбудеться за ініціативи Індустріального телевізійного комітету (ІТК) та Незалежної асоціації мовників (НАМ).

 

Мета форуму – узгодження інтересів усіх сторін, причетних до процесу переходу з аналогового на цифрове телевізійне мовлення.

 

На форумі будуть обговорюватися такі теми:

 

- Державне регулювання запровадження цифрового мовлення в Україні.

- Цифрове мовлення – технічні аспекти.

- Проблеми програмного наповнення цифрових каналів мовлення.

- Дослідження аудиторії в умовах цифрового мовлення.

 

Участь у форумі братимуть представники регуляторних державних органів, вітчизняних телеканалів, галузевих організацій, великих рекламодавців, медіа-агенцій та сейлз-хаусів, кабельних операторів та операторів технічної підтримки. Також будуть запрошені незалежні українські та закордонні телевізійні експерти. Роботу буде організовано за секціями у форматі 15-хвилинних доповідей із подальшим обговоренням. Результатом проведення Форуму стане створення документу, що має відображати інтереси його учасників та містити рекомендації до дій у процесі переходу на цифрове телебачення.

 

Проблематика цифрового телебачення є однією із найважливіших для ІТК у 2007 році. Телевізійна галузь всебічно підтримує ініціативу впровадження цифрового ТБ і вважає за необхідне стимулювати її широке обговорення та висвітлення. Для індустрії дуже важливо, щоб процес переходу був максимально прозорим та зрозумілим.

 

За словами Катерини Мясникової, керівника НАМ: «Оскільки перехід на цифру є комплексним, то дуже важливо об’єднати зусилля усіх гравців ринку, вагому частину яких становлять радіомережі та  регіональні мовники. Тому НАМ, відповідаючи своїй місії розвитку цивілізованого ринку телерадіомовлення, також є активним учасником процесу. Форум стане логічним продовженням діяльності НАМу по цифровій тематиці».

 

На даний момент в Україні не існує єдиної державної стратегії щодо переходу. Нагадаємо, що 25 липня на брифінгу у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення було оголошено про непогодження проекту державної програми впровадження цифрового мовлення, запропонованого Міністерством транспорту і зв’язку. Серед причин було названо недостатню обґрунтованість проекту, відсутність врахування потреб незахищених верств населення при переході на цифрове мовлення та те, що проект не враховує всіх можливих технологій передачі сигналу.

 

Раніше у відкритих джерелах цитувалися оцінки вартості «оцифрування» ТБ. Так, міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський називав суму у 4,25 млрд грн., Нацрада оцінила перехід у 1,9 млрд грн., а заступник директора департаменту телебачення Держкомтелерадіо, координатор програми впровадження цифрового телебачення в Україні Анатолій Костюченко повідомив про суму у 3 млрд грн.

 

Форум відбудеться за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Реєстрація на форум буде оголошена додатково.

 

Усі питання та пропозиції можна надсилати до оргкомітету за адресою forum@itk.org.ua 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду