«УКР-ДВБ-Форум» закликає Нацраду прийняти програму Мінтрансу з упровадження цифрового телебачення

18 Вересня 2007
29243
18 Вересня 2007
13:24

«УКР-ДВБ-Форум» закликає Нацраду прийняти програму Мінтрансу з упровадження цифрового телебачення

29243
«УКР-ДВБ-Форум» закликає Нацраду прийняти програму Мінтрансу з упровадження цифрового телебачення

Голова Всеукраїнської громадської організації «Телерадіоасоціація «УКР-ДВБ-ФОРУМ» Олександр Саломаха написав відкритий лист до голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка. У листі пан Саломаха закликає Нацраду не перешкоджати прийняттю Державної програми впровадження цифрового мовлення, розробленої Міністерством транспорту та зв’язку України за дорученням уряду. «ТК» наводить лист повністю, і звернеться до Національної ради з проханням висловити свою позицію.

 

 

Голові Національної ради України  з питань телебачення і радіомовлення

Віталію Шевченку.

 

Шановний Віталіє Федоровичу!

Враховуючи занепокоєнння професійних телерадіомовників та громадськості з приводу «двовладдя», яке виникло з прийняттям програмних документів впровадження цифрового мовлення в Україні, вважаємо за обов’язок довести до Вашого відома ряд причин, з яких, на нашу думку, Національна рада не має права гальмувати прийняття Державної програми, розробленої Міністерством транспорту та зв’язку України за дорученням уряду.

 

Просування Державної програми у життя з подальшим її доопрацюванням дозволить вже у 2007 році освоїти 10 мільйонів гривень та бути внесеними до бюджету 2008 року. 

 

Це дасть можливість розробити частотно-територіальний план.

 

Забезпечить подальше здійснення конверсії.

 

Просуне роботу над детальною розробкою експериментальних зон.

 

Будуть розроблені та затверджені стандарти та правила інвестування в галузь.

 

Вдаючись до розробки та обговорення нової програми, Національна рада  свідомо  гальмує дані процеси мінімум на пів року. Неприйняття Державної програми призведе до того, що вчасно не буде підготовлено ряд інших документів. А це утворює загрозу втратити наступний 2008-й бюджетний рік; зблокувати роботу цілого ряду державних служб, які, не маючи перед собою чіткої програми, не зможуть рухатися вперед; призвести до часткової втрати частотного ресурсу внаслідок безсистемного розподілу (досі незатверджений формат кодування цифрового сигналу), що завдає удару національним інтересам.

 

Нарешті, ще більше стискуються строки впровадження цифрового мовлення в Україні аж до реальності їхнього зриву, що загрожує вже національній безпеці держави.

 

У разі подальшого ігнорування нашими листами, залишаємо за собою право звернутися до компетентних органів та широкої громадськості.  

 

З повагою, голова Всеукраїнської громадської організації «Телерадіоасоціація «УКР-ДВБ-ФОРУМ»

                       

                       Саломаха О.І.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29243
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
18102007sdfh
6050 дн. тому
11102007qwere
6060 дн. тому
05102007asdad
6064 дн. тому
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду