У США почули заяву президента Зеленського про неприйнятність тиску на медіа, — Бріджит Брінк

У США почули заяву президента Зеленського про неприйнятність тиску на медіа, — Бріджит Брінк

20 Лютого 2024
4212
20 Лютого 2024
21:33

У США почули заяву президента Зеленського про неприйнятність тиску на медіа, — Бріджит Брінк

4212
Посолка США в Україні вважає таку заяву Володимира Зеленського "неймовірно важливою для медіа".
У США почули заяву президента Зеленського про неприйнятність тиску на медіа, — Бріджит Брінк
У США почули заяву президента Зеленського про неприйнятність тиску на медіа, — Бріджит Брінк

У Сполучених Штатах Америки стежать за останніми випадками переслідування журналістів в Україні. Там взято до уваги заяву Володимира Зеленського про те, що він вважає тиск на ЗМІ неприпустимим. Про це журналістам у Києві 20 лютого сказала посолка США в Україні Бріджит Брінк, повідомляє кореспондент «Європейської правди».

Бріджит Брінк повідомила, що у США стежать за випадками переслідування журналістів, зокрема за ситуацією з редакцією проєкту журналістських розслідувань Bihus.Іnfo.

«Ми почули заяви президента (Володимира Зеленського. — Ред.) про те, що він вважає неприйнятним тиск на медіа. Ми вітаємо цю заяву, і я вважаю, що це неймовірно важливо для медіа», — додала американська посолка.

«Вільні медіа — це основа вільного суспільства. Україна прямує до ЄС та НАТО, і вільні медіа мають бути частиною цього шляху», — наголосила вона.

Раніше, 7 лютого, голова Служби безпеки України Малюк розповів послам країн G7 про кадрові зміни, які відбулися в СБУ після розслідування обставин стеження за командою Bihus.Іnfo.

Також 29 січня відбулася зустріч українських журналістів з послами країн «Великої сімки», на якій обговорили свободу слова в Україні.  

17 січня Український Медіарух заявив про системний тиск на незалежних журналістів і закликав президента Володимира Зеленського рішуче засудити цю кампанію тиску та взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників. У той же день у своєму відеозверненні президент назвав будь-який тиск на медіа неприпустимим.

Нагадаємо, що протягом останніх місяців 2023 року та на початку 2024 року проти низки українських видань та окремих журналістів відбулися провокації, протиправні дії та масштабна кампанія з дискредитації незалежних ЗМІ. Зокрема, за командою Bihus.Info стежили протягом тривалого часу, прослуховували телефони співробітників проєкту, а також знімали прихованою камерою корпоратив видання. Згодом журналісти проєкту з'ясували, що за редакцією стежили співробітники СБУ

Також невідомі прийшли до квартири журналіста-розслідувача, співзасновника та редактора проєкту «Наші гроші» Юрія Ніколова, намагалися ввірватися до помешкання, а також залишили повідомлення на дверях, де назвали його «зрадником»

Протягом осені 2023 року також тривали інформаційні кампанії проти антикорупційних активістів і тиск на них, зокрема на команду Центру протидії корупції, головою якого є Віталій Шабунін, а також на Олександра Лємєнова з організації StateWatch, активіста Михайла Жернакова та інших

Раніше анонімні телеграм-канали  організували кампанію проти «Детектора медіа», поширюючи фейки про видання. Цькувань також зазнали журналісти «Української правди»,  NV, «Цензора», «Бабеля», «Ліга.net», «Еспресо» та «Дзеркала тижня».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4212
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду