Українські журналісти зустрілися з послами G7

Українські журналісти зустрілися з послами G7

29 Січня 2024
4922
29 Січня 2024
20:30

Українські журналісти зустрілися з послами G7

4922
Група послів G7 з підтримки реформ в Україні у дописі в соцмережі X зазначила, що свобода медіа є «фундаментальною основою успішної демократії».
Українські журналісти зустрілися з послами G7
Українські журналісти зустрілися з послами G7

У понеділок, 29 січня, відбулася зустріч українських журналістів з послами країн «Великої сімки». Відповідний допис опублікували на сторінці Групи послів G7 з підтримки реформ в Україні у соцмережі X.  

«Змістовна зустріч Послів G7 з українськими журналістами. Свобода медіа є фундаментальною основою успішної демократії», — ідеться в повідомленні. 

На зустрічі з послами були присутні керівник проєкту Bihus.Info Денис Бігус, виконавчий директор «Української правди» Андрій Боборикін, головний редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко, головний редактор NV Віталій Сич, шефредакторка «Детектора медіа» Наталія Лигачова, головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко, голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький, генеральний директор інформагентства «Інтерфакс Україна» Олександр Мартиненко, заступниця гендиректора інформагентства «Укрінформ» Марина Сингаївська, журналіст, політичний оглядач Віталій Портников, директорка Інститут масової інформації Оксана Романюк, співзасновник та редактор «Наших грошей» Юрій Ніколов.

Нагадаємо, 17 січня Український Медіарух заявив про системний тиск на незалежних журналістів і закликав президента Володимира Зеленського рішуче засудити цю кампанію тиску та взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників.

Протягом останніх місяців проти низки українських видань та окремих журналістів відбулися провокації, протиправні дії та масштабна кампанія з дискредитації незалежних ЗМІ. Зокрема, за командою Bihus.Info стежили протягом тривалого часу, прослуховували телефони співробітників проєкту, а також знімали прихованою камерою корпоратив видання

Також невідомі прийшли до квартири журналіста-розслідувача, співзасновника та редактора «Наших грошей» Юрія Ніколова, намагалися ввірватися до помешкання, а також залишили повідомлення на дверях, де назвали журналіста «зрадником»

Протягом осені 2023 року також почалися інформаційні кампанії проти антикорупційних активістів і тиск на них, зокрема, на команду «ЦПК», головою якої є Віталій Шабунін, а також на Олександра Лємєнова з організації StateWatch та активіста Михайла Жернакова та інших

Раніше анонімні телеграм-канали  організували кампанію проти «Детектора медіа», поширюючи фейки про видання. Цькувань також зазнали журналісти «Української правди»,  NV, «Цензора», «Бабеля», «Ліга.net», «Еспресо» та «Дзеркала тижня».

Фото: Група послів G7 з підтримки реформ в Україні / X

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4922
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Уважний глядач
88 дн. тому
Ну хоч Портникова взяли. Щоб назвати то "зустріч з журналістами".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду