«Укрзалізниця» пояснила «Схемам», чому не націоналізувала «золотий вагон» Медведчука

«Укрзалізниця» пояснила «Схемам», чому не націоналізувала «золотий вагон» Медведчука

13 Вересня 2023
3294
13 Вересня 2023
10:59

«Укрзалізниця» пояснила «Схемам», чому не націоналізувала «золотий вагон» Медведчука

3294
З моменту заяви «УЗ» щодо готовності націоналізувати «золотий вагон» екснардепа, звинувачуваного у держзраді, минуло півтора року.
«Укрзалізниця» пояснила «Схемам», чому не націоналізувала «золотий вагон» Медведчука
«Укрзалізниця» пояснила «Схемам», чому не націоналізувала «золотий вагон» Медведчука

У відповідь на запит журналістів «Схем» («Радіо Свобода») в «Укрзалізниці» пояснили, чому досі не націоналізували «золотий вагон» колишнього народного депутата Віктора Медведчука. Журналісти нагадують, що про свою готовність націоналізувати цей об’єкт і використовувати його для перевезення дітей та післяопераційних хворих в «УЗ» заявили півтора року тому.

Виявилося, що питання націоналізації не належать до їхньої компетенції.

«АТ "Укрзалізниця" дійсно повідомляла про готовність задіяти вказаний вагон для перевезення дітей та післяопераційних хворих. Проте слід зазначити, що питання націоналізації, розпорядження, управління чи передачі арештованого майна, яким є вагон, знаходиться поза компетенцією АТ «Укрзалізниця» та лежить в площині компетенцій правоохоронних та судових органів», — йдеться у відповіді на запит журналістів «Схем».

13 березня 2022 року журналісти «Слідства.Інфо» опублікували відеорепортаж із «золотого вагона», який виявили на території маєтку обвинуваченого у держзраді Віктора Медведчука.

Цей «сувенір», що є київською копією фешенебельного вагона-ресторану Pullman, дружина Медведчука, телеведуча Оксана Марченко, подарувала своєму чоловікові на день народження у 2021 році.

У день публікації відеоматеріалу в АТ «Укрзалізниця» повідомили: «“Укрзалізниця” готова націоналізувати вагон Медведчука і задіяти його для перевезення дітей та післяопераційних хворих. Спочатку вагон потребуватиме технічного огляду, який компанія готова провести в стислі терміни. Наразі усі салон-вагони “Укрзалізниці” задіяні для евакуації населення, зокрема маломобільних та дітей, тому ще один вагон не буде зайвим».

Нагадаємо, Медведчук перебував під домашнім арештом за звинуваченням у державній зраді та зник у лютому 2022-го, ще до початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. Його адвокати казали, що він у Києві, але в «безпечному місці». 8 березня «Опозиційна платформа — За життя» змістила його з посади голови політради.

Медведчука шукала спеціальна група з працівників СБУ та прокуратури. 18 березня Личаківський районний суд Львова заочно заарештував Медведчука. 12 квітня нардепа затримали при спробі втекти з України. За даними СБУ, його намагалась вивезти ФСБ.

У квітні 2022-го стало відомо, що Личаківський районний суд Львова заарештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

У жовтні 2022 року журналісти «Української правди» опублікували відеоматеріал «Медведчук намагається повернути маєток під Києвом», в якому розповіли, хто охороняє «золотий вагон» у Пущі-Водиці. Відразу після цієї публікації, у ніч на 27 жовтня, поліція охорони залишила маєток Медведчука під Києвом.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3294
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
227 дн. тому
Коли почнеться націоналізація нажитого ''непосильним'' трудом брехні брехложурналістів, на кшталт схем? Медведчука не оправдую і не підтримую.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду