Медведчук оскаржує через суд рішення про позбавлення його права займатися адвокатською діяльністю

Медведчук оскаржує через суд рішення про позбавлення його права займатися адвокатською діяльністю

9 Серпня 2023
1107
9 Серпня 2023
16:24

Медведчук оскаржує через суд рішення про позбавлення його права займатися адвокатською діяльністю

1107
Держзрадник мотивує свої дії тим, що рішення ухвалили нібито через те, що в Україні він зазнавав репресій через його політичні погляди.
Медведчук оскаржує через суд рішення про позбавлення його права займатися адвокатською діяльністю
Медведчук оскаржує через суд рішення про позбавлення його права займатися адвокатською діяльністю

Обвинувачений у державній зраді один із лідерів забороненої проросійської партії «ОПЗЖ» Віктор Медведчук подав позов на рішення Дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області про позбавлення його права на зайняття адвокатською діяльністю. Про це повідомив рух «Чесно» із посиланням на інформацію, яку отримав від адвоката Романа Титикала. КДКА ухвалила таке рішення, розглянувши скаргу саме адвоката Титикала та його колеги Іллі Костіна

Як зауважив Титикало, Київський окружний адміністративний суд місяцями не відкриває провадження у звичайних справах, а в цій справі все відбулося дуже оперативно.

Джерело фото: фейсбук-сторінка Романа Титикала

«Позов не має перспектив, оскільки немає підстав для його задоволення. Є 2 варіанти розвитку подій. Враховуючи, що Медведчук має зв’язки у судовій, правоохоронній та адвокатській спільнотах, я не виключаю спроби добитися позитивного рішення суду. Але це малоймовірно.

З іншого боку, я підозрюю, що це може робитися для піару не на українську аудиторію, а на московитів. В своїх поясненнях, які Медведчук подавав до КДКА, він обґрунтовував мотиви подачі скарги і відкриття дисциплінарного провадження тим, що це начебто пов’язано з політичним переслідуванням та начебто репресіями через його політичні погляди», — прокоментував адвокат Роман Титикало.

У справі Віктора Медведчука його інтереси представляє адвокат Олексій Калінніков, який водночас є викладачем у Вищій школі адвокатури НААУ. Протягом багатьох років цей навчальний заклад очолює соратниця Медведчука Лідія Ізовітова.

За даними руху «Чесно», раніше саме адвокат Олексій Калінніков представляв інтереси іншого зрадника-втікача, ексгенпрокурора Віктора Пшонки, коли той намагався повернути речі, які з його будинку в Гореничах під Києвом потрапили до Національного художнього музею. Йшлося, зокрема, про ікони, картини, статуетки, яйця Фаберже, монети, а також стародавні книги.

Крім того, Калінніков представляв інтереси друкарні «Новий світ», яка видала декілька книг експрезидента Віктора Януковича і заплатила йому найбільший в історії України письменницький гонорар — майже 16,5 млн гривень.

Нагадаємо, на початку серпня цього року стало відомо, що за рішенням Апеляційного суду Києва Медведчук програв колишньому секретарю Ради національної безпеки та оборони України Андрію Парубію у справі про захист честі та гідності.

Крім цього, наприкінці липня цього року ми писали, що обвинувачений у державній зраді Віктор Медведчук зареєстрував у Росії свій політичний проєкт «Другая Украина» як громадську організацію.

Віктора Медведчука 21 вересня 2022-го обміняли на 215 українських полонених військових та цивільних, зокрема захисників «Азовсталі». 

До 24 лютого 2022-го Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення РФ утік зі свого маєтку в Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти і затримати Медведчука.

10 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандата. У травні цього року за рішенням Дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури (КДКА) Київської області Медведчука позбавили статусу адвоката

Фото: «Другая Украина» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1107
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду