Віктору Медведчуку відмовили у поновленні свідоцтва адвоката

Віктору Медведчуку відмовили у поновленні свідоцтва адвоката

12 Лютого 2024
3765
12 Лютого 2024
17:50

Віктору Медведчуку відмовили у поновленні свідоцтва адвоката

3765
Кум Путіна програв суд, намагаючись оскаржити попереднє судове рішення, яким його було позбавлено права на адвокатську діяльність.
Віктору Медведчуку відмовили у поновленні свідоцтва адвоката
Віктору Медведчуку відмовили у поновленні свідоцтва адвоката

Київський окружний адміністративний суд відмовив обвинуваченому в держзраді екснардепу від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку в поновленні свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю. Про це повідомила громадська ініціатива «Голка».

«Разом із моїм колегою Романом Титикалом ми зверталися торік до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київщини, аби Медведчука позбавили права займатися адвокатською діяльністю. Був складний розгляд нашої скарги. Ми навіть були вимушені заявити відвід одному з членів дисциплінарної комісії Бірюковій, яка, на наш погляд, мала відношення до бізнес-діяльності Медведчука. Права на заняття адвокатською діяльністю Медведчука  позбавили у травні 2023 року, і Медведчук звернувся до суду, аби це оскаржити. І от кілька днів тому він програв суд, і вже навіть є текст рішення», — поінформував адвокат Ілля Костін, який у цій справі є третьою особою.

Нагадаємо, до 24 лютого 2022-го Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення РФ утік зі свого маєтку в Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти й затримати Медведчука. 10 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандата. 

Підозрюваного в держзраді Медведчука 21 вересня 2022 року обміняли на 215 українських полонених, зокрема захисників «Азовсталі».

У липні 2023 року журналісти «Схем» повідомили, що обвинувачений у державній зраді Віктор Медведчук зареєстрував у Росії свій політичний проєкт «Другая Украина» як громадську організацію. Головою виконавчого комітету призначили колишнього українського журналіста Дениса Жарких, а Медведчук став очільником ради. До «політичного руху» «Другая Украина» долучилися втікачі з України.

У грудні 2023-го журналісти «Схем» із посиланням на дані з офіційних реєстрів Сербії повідомили про те, що на території цієї країни зареєстрували філію російської громадської організації «Другая Украина».

Раніше у розслідувані російського проєкту «Система» повідомлялося, що Віктор Медведчук наразі має щонайменше три джерела доходу: нафтові родовища в Сибіру, нерухомість і земельні ділянки у Москві та донецька металургія.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3765
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду