Медведчук на дні народження Богородиці та чудо в зоні декольте: Марченко презентувала новий сезон «Паломниці»

Медведчук на дні народження Богородиці та чудо в зоні декольте: Марченко презентувала новий сезон «Паломниці»

3 Січня 2024
2621

Медведчук на дні народження Богородиці та чудо в зоні декольте: Марченко презентувала новий сезон «Паломниці»

2621
У своїх відео Марченко розповіла про три «дива», які начебто з нею трапились: її чоловіка Медведчука віддали на обмін, тому що Богородиця «запросила його на свій день народження»; матеріал для серіалу спершу «викрали», а потім таємничо повернули; а мощі грецького святителя Спиридона врятували її від рубців на її «найбільш видному місці» — в зоні декольте.
Медведчук на дні народження Богородиці та чудо в зоні декольте: Марченко презентувала новий сезон «Паломниці»
Медведчук на дні народження Богородиці та чудо в зоні декольте: Марченко презентувала новий сезон «Паломниці»

Колишня українська телеведуча та дружина підозрюваного у держзраді екснардепа Віктора Медведчука Оксана Марченко, яку підозрюють у фінансуванні окупаційних військ, презентувала другий сезон проєкту «Паломниця». Відео Марченко опублікувала на своєму ютуб-каналі, передає hromadske.

У своїх відео Марченко розповіла про три «дива», які начебто з нею трапились.

У трейлері вона каже, що її чоловіка Віктора Медведчука обміняли на українських військовополонених після того, як Богородиця «запросила його на свій день народження».

За словами Марченко, наприкінці вересня (2022 року. — «ДМ») вона начебто сходила на богослужіння, де причастилася, а під час проповіді почула, що «сьогодні Божа Матір запрошує всіх на свій день народження». Увечері того ж дня, стверджує Марченко, вона дізналася, що її чоловіка Медведчука обміняли.

На цьому дива, каже Марченко, не закінчилися. У першому відео другого сезону вона розповідає, що продовження «Паломниці» відзняли ще у 2021 році, однак матеріали, за її словами, нібито були викрадені під час «захоплення й розгрому» її офісу в Києві в березні 2022 року. Марченко не уточнює, хто саме «захопив і розгромив» її офіс, ЗМІ тоді про це не писали.

Однак через 8 місяців, каже Марченко, «сталося неймовірне» — «грабіжники» самі повернули жорсткі диски з її матеріалами. Так, за її словами, вдалося змонтувати другий сезон «Паломниці».

У цьому ж відео Марченко розповіла, що «багато років тому» вона захворіла й невдало поставила собі гірчичник. За словами жінки, лікарі діагностували в неї хімічний опік IV ступеня. Рубці мали залишитися, розповідає Марченко, «на найбільш видному місці» — у зоні декольте.

Проте на осінніх канікулах, розповідає Марченко, вона з дітьми несподівано потрапила на грецький острів Корфу, де зберігаються мощі святителя Спиридона. За її словами, тоді вона ще не знала про цього святого й не цікавилася святинями, але після того, як доторкнулася до чобітків Спиридона, наступного дня сліди від опіків на її тілі зникли.

У відео Марченко спілкується з підсанкційним російським співаком Ніколаєм Басковим, священниками, мешканцями Корфу та митрополитом Керкирійським Нектарієм. Як пише hromadske, у 2019 році цей митрополит заявляв, що визнає лише одну канонічну церкву в Україні — Українську православну церкву Московського патріархату, 

Відзначимо, підозрюваного в державній зраді екснардепа Віктора Медведчука  обміняли на 215 українських полонених військових та цивільних, зокрема захисників «Азовсталі». Сталось це справді 21 вересня, у день Різдва пресвятої Богородиці за юліанським календарем.

До 24 лютого 2022-го Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення РФ в Україну втік зі свого маєтку в Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука при спробі втекти з України. За даними СБУ, його намагалась вивезти ФСБ.

10 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандата. 

Першу частину проєкту «Паломниця» Марченко презентувала у березні 2021 року.  У першому епізоді мова йшла про Києво-Печерську лавру, Марченко розмовляла з Олександром Усиком, який є прихожанином УПЦ МП (сам Усик згодом відхрестився від участі у фільмі). В одній із серій «Паломниці» Марченко зняла актора гумористичного проєкту «Дизель шоу» Євгена Сморигіна, повідомивши, що стала хресною його дитини.

Оксана Марченко — українська ексведуча, дружина Медведчука. Напередодні повномасштабного вторгнення Росії вона виїхала з України до Білорусі. Наприкінці листопада 2022 року Медведчука та Марченко помітили в тимчасово окупованому Криму.

У лютому 2023 року  СБУ повідомила про підозру Оксані Марченко через фінансування окупаційних військ. За даними відомства, Оксана Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства в Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС Росії в тимчасово окупованому Криму. 11 квітня Служба безпеки України оголосила її в розшук.

У серпні минулого року суд арештував три, а згодом ще дві земельні ділянки на Львівщині з об’єктами нерухомості, якими незаконно володіла Оксана Марченко і на яких розпочалося будівництво туристичної інфраструктури. Крім того, суд повернув державі земельні ділянки на березі Дніпра, які незаконно перебували у власності Марченко. Раніше вже заарештували майно Марченко на понад 5,6 млрд грн, її «приховані» активи на понад 440 млн гривень, а також корпоративні права Марченко в Запорізькому заводі феросплавів вартістю понад 1 млрд грн. Також заарештовано акції Марченко у семи підприємствах припортової інфраструктури в Одеській області та інше майно ексведучої загальною вартістю понад 303 мільйони гривень.

Фото: скриншот з відео / hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2621
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДЕТЕКТОРЕ! МОЖЕ ВЖЕ ДИСИТЬ
114 дн. тому
разом з громадським займатися пропагандою і рекламою того, що робить марченко?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду