24 канал, Прямий, 5 канал та «Еспресо» змінили сітку мовлення через трагедію у Броварах

24 канал, Прямий, 5 канал та «Еспресо» змінили сітку мовлення через трагедію у Броварах

18 Січня 2023
18273
18 Січня 2023
14:52

24 канал, Прямий, 5 канал та «Еспресо» змінили сітку мовлення через трагедію у Броварах

18273
Канали відмовились від своїх попередніх планів на сьогоднішній день і оперативно повідомляють новини, що стосуються катастрофи гелікоптера у Броварах.
24 канал, Прямий, 5 канал та «Еспресо» змінили сітку мовлення через трагедію у Броварах
24 канал, Прямий, 5 канал та «Еспресо» змінили сітку мовлення через трагедію у Броварах

У середу, 18 січня, зранку стало відомо про те, що у Броварах біля Києва упав гвинтокрил. В результаті падіння загинуло щонайменше 16 осіб, серед них вище керівництво Міністерства внутрішніх справ – міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Гвинтокрил упав поруч із дитячим садком та житловим будинком. За попередньою інформацією, серед загиблих 3 дітей. У лікарнях перебувають 22 особи, 10 з яких — діти.

В умовах надзвичайної події інформаційні канали, які не беруть участі у створенні спільного телемарафону «Єдині новини», оперативно зреагували і змінили свою сьогоднішню сітку мовлення.  

«Щойно ми дізналися про трагедію у Броварах, ми повідомили про це в ефірі телеканалу, на сайті та на усіх наших платформах. Скасували усі заплановані теми для обговорення та почали оперативно повідомляти про ситуацію у Броварах. Оперативно запрошуємо до обговорення експертів, представників влади та інших уповноважених осіб. На місці працює наша знімальна група, журналіст вмикається з останньою інформацією, а стрім з місця подій постійно на нашому екрані», — повідомила «Детектору медіа» головна редакторка «Еспресо» Анастасія Равва.

Роман Андрейко, генеральний директор медіахолдингу «Люкс», до якого входить 24 канал, також підтвердив нашій редакції, що команда каналу, як завжди у випадку надзвичайної події, вже перейшла в режим постійного інформування про те, що відбулося. «Сьогодні 24 канал працює саме в такому надзвичайному режимі, в якому ми працюватимемо, доки тема сьогоднішньої катастрофи у Броварах не буде остаточно висвітлена і вичерпана», — сказав Андрейко.  

«Ми вже з самого ранку в марафоні. Зняли всі записні проєкти і виходимо в прямому ефірі з тематичними студіями і щогодинними новинами», — поінформувала «Детектор медіа» шеф-редакторка 5 каналу Ірина Герасимова.

Так само у режимі тематичного марафону працює й Прямий, що нам підтвердила генеральна продюсерка каналу Світлана Орловська.

Наразі відомо, що СБУ вже розпочала розслідування катастрофи гвинтокрила у Броварах. Правоохоронці розглядають три основні версії причин трагедії.

Нагадаємо, 24 лютого, з початку масштабної агресії Росії проти України, центральні канали об’єднались у спільний марафон «Єдині новини».  Марафон започаткували  інформаційні редакції чотирьох медіагруп («1+1 media», «Медіа Група Україна», Starlight Media, Inter Media Group), а також Суспільне та канал «Рада».

Після виходу Ріната Ахметова з медіабізнесу «Медіа Група Україна» вийшла з виробництва телемарафону. 8 листопада до виробництва марафону долучився канал «Ми — Україна». За словами генерального продюсера каналу Юрія Сугака, мовник заснований журналістам та колишнім працівникам МГУ.

Телеканали «Еспресо»Прямий та 5 канал не отримували пропозицій долучитись до національного марафону після виходу МГУ з виробництва нацмарафону.

Моніторинги телемарафону «Єдині новини» медіаменеджера Ігоря Куляса читайте за посиланням.

4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового етеру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

9 травня Держспецзв'язку повідомила «ДМ», що причина вимкнення каналів — виконання рішення РНБО про трансляцію спільного марафону.

Керівник управління інформаційного забезпечення Апарату РНБО Володимир Звєрєв заявив, що у рішенні Радбезу немає жодної інформації про вимкнення каналів.

Міністерство культури та інформаційної політики України у відповідь на запит «ДМ» повідомило, що вимкнення каналів з цифрового етеру не належить до його повноважень.

На думку радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, канали з так званого пулу Петра Порошенка (5 канал, Прямий та «Еспресо»вимкнули з цифрового ефіру, тому що вони несуть шкоду через «нарцисизм» експрезидента.

5 канал і Прямий подали до суду на КРРТ і Держспецзв’язку через відключення каналів від цифрового ефіру. 

У липні петиція на сайті Кабінету міністрів України про повернення в цифровий етер «Еспресо», 5 каналу та Прямого набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Відповідь за підписом прем’єр-міністра Дениса Шмигаля було опубліковано 15 серпня. Уряд переадресував порушені у петиції питання Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації, а також Міністерству культури та інформаційної політики.

Скриншот відео: 5 канал / YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18273
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду