«Еспресо», Прямий та 5 канал вимкнули у цифрі

«Еспресо», Прямий та 5 канал вимкнули у цифрі

4 Квітня 2022
17067
4 Квітня 2022
16:10

«Еспресо», Прямий та 5 канал вимкнули у цифрі

17067
«Детектор медіа» очікує на коментарі регулятора та Держспецзв’язку.
«Еспресо», Прямий та 5 канал вимкнули у цифрі
«Еспресо», Прямий та 5 канал вимкнули у цифрі

Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки України, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Журналісти Прямого та 5 каналу пишуть, що дотримуються принципу єдиної державної інформаційної політики, а левову частку ефірного часу передали спільному загальнонаціональному марафону, виконуючи указ президента.

Канали вимкнули вночі, і журналісти вважають це незаконним, оскільки щодо цього не було рішення Нацради чи РНБО, та називають такі дії «диверсією» директора Концерну РРТ Кирила Данилова.

Канали просять президента втрутитись і захистити «право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова». Вони вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення каналів.

«Еспресо» пише, що «на підставі відповідних договорів в ефірі регулярно виходять щоденні інформаційні блоки іноземних партнерів – новини Бі-бі-сі (Велика Британія), "Радіо Свобода", "Голосу Америки" (США), France 24 (Франція)». І у їх припиненні мовник вбачає провокацію проти країн-партнерів.

«Свідоме продовження відключення українського телеканалу "Еспресо" з української цифрової мережі Т2 може бути розцінено не інакше як участь у війні проти України на стороні Кремля. Ми звернулись до уповноважених правоохоронних органів з метою перевірки цихфактів та відкриття кримінальних проваджень щодо чиновників Концерну РРТ за колабораціонізм, державну зраду та інші злочини, про що будуть поінформовані всі посольства держав-партнерів в Україні», — йдеться у зверненні каналу «Еспресо».

«Детектор медіа» звернувся з проханням прокоментувати відключення каналів до членів Нацради, Держспецзв’язку, якому підпорядковується Концерн РРТ, та до «Зеонбуду». Однак відповідей Держспецзв’язку та цифрового провайдера поки що не отримав.  У Нацраді зазначили, що всі рішення регулятора є на сайті. Серед них не має рішень щодо відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу.

Нагадаємо, 19 березня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким підпорядкував «Зеонбуд» Концерну РРТ та зобов’язав загальнонаціональні канали транслювати єдиний марафон.  5 канал, Прямий та «Еспресо» змінили свій ефір і долучились до трансляції марафону «Єдині новини».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17067
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ira
724 дн. тому
Отримайте тепер порцію лайна від найвеличнішого та не обляпайтесь. 73%, ну що, ви задоволені?
Rita
724 дн. тому
Ганьба тим, хто намагається керувати нашими думками за допомогою брудних технологій і грубого порушення прав громадян на незалежну інформацію. Потрібно таких чиновників гнати геть із влади.
Helga
724 дн. тому
Угу, тепер повернуть назад в Т2 одразу після каналу ZIK ))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду