«Еспресо» не отримував пропозицій долучитись до марафону «Єдині новини»

«Еспресо» не отримував пропозицій долучитись до марафону «Єдині новини»

15 Липня 2022
1849
15 Липня 2022
18:23

«Еспресо» не отримував пропозицій долучитись до марафону «Єдині новини»

1849
Відповідних пропозицій не отримував ані менеджмент, ані редакція каналу.
«Еспресо» не отримував пропозицій долучитись до марафону «Єдині новини»
«Еспресо» не отримував пропозицій долучитись до марафону «Єдині новини»

Телеканал «Еспресо» станом на 15 липня не отримував пропозицій долучитись до Спільного телемарафону. Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі «Еспресо».

«До нас не звертались ані медіагрупи, які вже беруть участь у марафоні, ані представники ОП, Мінкульту і чи Нацради», – повідомляє канал.

Медіахолдинг «Вільні медіа», якому належать корпоративні права на Прямий та 5 канали, також не отримував пропозицій долучитись до національного марафону.

За даними «Детектора медіа», канали «Медіа Групи Україна» вийдуть із процесу виробництва національного марафону новин з п'ятниці, 22 липня. Найімовірніше слот МГУ у нацмарафоні отримають «1+1» або «Рада».

12 липня SCM Ріната Ахметова розпочав офіційний процес анулювання ліцензій «Медіа Групи Україна». Йдеться про всі державні ліцензії на мовлення та на провайдера програмної послуги, які були отримані МГУ від держави. Всі активи МГУ залишаються в її власності. 

11 липня український бізнесмен Рінат Ахметов повідомив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу.

Ахметов уточнив, що «Медіа Група Україна» відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні, а також припинить діяльність онлайн-медіа МГУ.

Ахметов зазначив, що таке рішення є вимушеним і продиктоване антиолігархічним законом, який набирає чинності.

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» об'єднує канали «Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», НЛО TV, мультимедійну платформу «Сьогодні», «Новинну Групу Україна» та інші. У березні Forbes повідомив, що Ахметов з початку повномасштабної війни втратив $9,5 млрд, однак зберіг першу сходинку у рейтингу найбагатших українців. Його статки оцінювали у $4,2 млрд.

До повномасштабної війни Forbes оцінював «Медіа Групу Україна» в $200 млн. Виторг медіагрупи в 2021 році – 467 млн грн, консолідований збиток – 936 млн грн.

За інформацією джерел «Детектора медіа», для багатьох навіть у менеджменті медіахолдингу рішення Ахметова стало несподіванкою.

Фото: Matt Clark/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1849
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду