Новини з фронту, колаборанти, підтримка журналістами «1+1» Коломойського, переніс прем’єри «Вагітна у 16». 30 найпопулярніших новин «Детектора медіа» у 2023 році

Новини з фронту, колаборанти, підтримка журналістами «1+1» Коломойського, переніс прем’єри «Вагітна у 16». 30 найпопулярніших новин «Детектора медіа» у 2023 році

31 Грудня 2023
948
31 Грудня 2023
15:00

Новини з фронту, колаборанти, підтримка журналістами «1+1» Коломойського, переніс прем’єри «Вагітна у 16». 30 найпопулярніших новин «Детектора медіа» у 2023 році

948
А також свідчення про воєнні злочини росіян, звільнення Арестовича, скандал зі Спартаком Субботою, арешт Дубінського, журналістські розслідування.
Новини з фронту, колаборанти, підтримка журналістами «1+1» Коломойського, переніс прем’єри «Вагітна у 16». 30 найпопулярніших новин «Детектора медіа» у 2023 році
Новини з фронту, колаборанти, підтримка журналістами «1+1» Коломойського, переніс прем’єри «Вагітна у 16». 30 найпопулярніших новин «Детектора медіа» у 2023 році

«Детектор медіа» підбиває підсумки медіароку-2023 традиційними оглядами ключових подій і тенденцій у світі медіа. Усі тексти читайте за тегом «#Підсумки року 2023». А нині публікуємо тридцять новин сайту «Детектор медіа», які у 2023 році найбільше цікавили читачів.

Велика війна та доступ до фронту

На першому місці за переглядами — відео зачищення ЗСУ ворожих окопів, зняте на камеру GoPro. На другому  — новина про розслідування The New York Times щодо підриву росіянами Каховської ГЕС. На третьому  — новина про появу у соцмережах відео, на якому росіяни розстрілюють беззбройного українського полоненого Олександра Мацієвського після його слів «Слава Україні». Також у списку найкращих за переглядами — новина про  звернення нардепів щодо звільнення Олексія Арестовича з посади радника ОПУ, коментар ексзаступниці міністра оборони Ганни Маляр щодо допуску фотографів Костянтина та Влади Ліберових до «червоної зони» на лівому березі Херсонщини, новина про поранення на фронті актора та військовослужбовця Дмитра Лінартовича. 

  1. Counter-Strike по-українськи: ССО показали ефектне відео зачистки ворожих окопів, зняте на камеру GoPro (60,4 тисячі переглядів)
  2. The New York Times: Причиною руйнування Каховської ГЕС, найімовірніше, став підрив проходу до машинної зали (37,6 тисячі переглядів)
  3. Лубінець розіслав відео з розстрілом полоненого українського військовослужбовця колегам-омбудсманам із різних країн світу (33,1 тисячі переглядів)
  4. Народні депутати збирають підписи під зверненням до Єрмака з проханням звільнити Арестовича (22,4 тисячі переглядів)
  5. Ганна Маляр припустила, як фотографи Ліберови разом із ЗСУ змогли потрапити на лівий берег Херсонщини (21,3 тисячі переглядів)
  6. У боях під Соледаром важке поранення отримав актор Дмитро Лінартович (19,5 тисячі перегляди)

Колаборанти

Безумовним лідером серед новин сайту «Детектор медіа» став матеріал із понад 180 тис. переглядів про підозру артистці Херсонського театру Ружені Рубльовій. За даними слідства, вона брала участь у мітингу-концерті у Москві після імітації референдуму на окупованих територіях України про нібито «приєднання» їх до складу Росії. На другому місці у цій категорії новина про затримання у Києві та на Харківщині двох проросійських агітаторів.

  1. Народній артистці України оголосили підозру через участь у путінському концерті в Москві на підтримку анексії (180,2 тисячі переглядів)
  2. СБУ затримала двох проросійських агітаторів: один виявився ексучителем київського ліцею, другий підігрував росЗМІ (25,5 тисячі переглядів)

Медійні скандали

Найбільше переглядів отримала новина з коментарем адвоката Масі Найєма про програму «Говорить вся країна», редактори якої, за словами Найєма, намагалися залучити до шоу неповнолітню жертву групового зґвалтування на Закарпатті. На другому місці — коментар «1+1 медіа» про клопотання журналістів «1+1» щодо взяття на поруки власника медіагрупи Ігоря Коломойського. На третьому — відповідь секретаря РНБО Олексія Данілова нардепу від «Слуги народу» Максиму Бужанському, який відмовився перейти на українську в етері новин. Також у переліку найпопулярніших новин — пояснення генерального директора  видавництва «Фоліо» Олександра Красовицького, чому він купив піратську версію роману Стівена Кінга «Казка», яку видали на території тимчасово окупованої Луганщини, та новина про скандальне інтерв’ю Іво Бобула блогерці Еммі Антонюк.

  1. Масі Найєм: Вчора адвокати зґвалтованої дівчини фактично зірвали запис випуску «Говорить вся країна» (48,3 тисячі переглядів)
  2. «1+1» і Коломойський: що відповіли у медіагрупі на критику журналістів каналу, які прийшли до суду підтримати заарештованого Ігоря Коломойського (34,9 тисячі перегляди)
  3. Данілов відповів нардепу Бужанському, який відмовився перейти на українську в етері новин: «Проросійська сволота має бути знищена» (31,8 тисячі переглядів)
  4. Очільник видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький стверджує, що купив піратську копію роману Кінга, видану на окупованій Луганщині, заради дослідницької мети (31 тисяча переглядів)
  5. Ведуча ютуб-проєкту «Це ніхто не буде дивитись» Емма Антонюк: Іво Бобул не забороняв мені публікувати відео із ним (23,2 тисячі переглядів)
  6. Канал «Рада» показав в ефірі марафону, як «МЧС России» проводить евакуацію на окупованій території. Кажуть — «людський фактор» (20,6 тисячі переглядів)
  7. ІМІ: «Ти Київ», де працює ексведуча телеканалів Медведчука, видалив коментар про її минуле. Медіа запевняє, що це зробили помилково (20,4 тисячі переглядів)

Кадрові зміни, ринок та виробництво

У цьому тематичному блоці найбільше переглядів отримав матеріал про  перенесення каналом СТБ прем’єри шоу «Вагітна у 16» через  «розуміння чутливості контексту воєнного часу та впливу злочинів російської армії». Друге місце посіла  новина про нового співведучого Лесі Нікітюк у шоу «Хто зверху?» — блогера-мільйонника Богдана Шелудяка. Отже, цьогоріч до найпопулярніших новин потрапив лише один матеріал про кадрові зміни, що контрастує з попередніми роками, коли відповідні матеріали були серед лідерів за переглядами у більшій кількості.

Також у блоці — анонс нового комедійного серіалу «Встигнути до 30» на каналі ТЕТ та відімкнення провайдерами каналів Viasat.

  1. СТБ переніс прем’єру «Вагітної у 16» на невизначену дату (49,6 тисячі переглядів)
  2. Новий канал знайшов заміну Сергію Притулі в шоу «Хто зверху?» (31,9 тисячі переглядів)
  3. Телеканал ТЕТ покаже новий комедійний серіал «Встигнути до 30» (27,8 тисячі переглядів)
  4. Megogo, Volia, «Тріолан», «Ланет» і «Київстар ТБ» відключили канали Viasat (21,2 тисячі переглядів)

Журналістські розслідування

У лідерах за переглядами — матеріал «Слідства.Інфо» про будівництво храму Святого апостола Андрія Первозванного у центрі Києва, яке, за даними журналістів, вели незаконно, зокрема і на пожертви  родини п’ятого президента Петра Порошенка. На другому місці — новина про опубліковане виданням «Свідомі» розслідування  психотерапевта Іллі Полудьонного, в якому стверджується, що «експерт» із психології Спартак Суббота є шахраєм. На третьому — новина про розслідування журналістів Bihus.Іnfo щодо можливих зв’язків нардепа Івана Крулька з фракції «Батьківщини» та готельної мережі Apartel, «яка з’явилась і стала розростатися після потрапляння Крулька до парламенту».

  1. Родина Порошенків жертвувала кошти на незаконне будівництво храму Святого апостола Андрія Первозванного у Києві, — «Слідство.Інфо» (35,8 тисячі переглядів)
  2. В опублікованому виданням «Свідомі» розслідуванні психотерапевта Полудьонного стверджується, що відомий експерт із психології Спартак Суббота є шахраєм (22,6 тисячі переглядів)
  3. Bihus.Іnfo знайшли в родичів нардепа Крулька незадекларований  готельний бізнес (21, 9 тисячі переглядів)

Новини за іншими темами

  1. Померла колишня комунікаційниця каналів «1+1 media» Наталія Власенко (84,8 тисячі переглядів)
  2. Прощання з Ніною Матвієнко відбудеться 11 жовтня в Національній філармонії України (45 тисяч переглядів)
  3. Митрополит «Київський і всієї України» УПЦ МП Онуфрій не визнає державної зради з боку митрополита Павла (35,4 тисячі переглядів)
  4. Адвокати Олександра Дубінського повідомили, що нардепа побили в СІЗО (28,8 тисячі переглядів)
  5. Журналіст «1+1» Андрій Цаплієнко поширив у своєму телеграм-каналі постановне відео російської ІПСО (21,4 тисячі переглядів)
  6. Forbes Ukraine зобразив на обкладинці дев’ять українських лідерок «найскладнішого року сучасної України» (19,7 тисячі переглядів)
  7. Родина Ніни Матвієнко закликала ЗМІ не публікувати подробиці останніх днів її життя (19,5 тисячі переглядів)

Колаж: Микола Шиманський/«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
948
Читайте також
29.12.2023 08:18
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 506
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду