Канал «Ми — Україна» долучиться до виробництва спільного телемарафону

Канал «Ми — Україна» долучиться до виробництва спільного телемарафону

7 Листопада 2022
17442
7 Листопада 2022
00:43

Канал «Ми — Україна» долучиться до виробництва спільного телемарафону

17442
Із 8 листопада канал колишніх медійників Ахметова почне виробляти нічні слоти марафону «Єдині новини».
Канал «Ми — Україна» долучиться до виробництва спільного телемарафону
Канал «Ми — Україна» долучиться до виробництва спільного телемарафону

З 8 листопада канал «Ми — Україна» вироблятиме марафон «Єдині новини» разом з «1+1», «Інтером», Starlight Media та Суспільним. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив генеральний продюсер каналу Юрій Сугак.

«Звернулися до колег-учасників марафону, погодили дотримання спільних редакційних бачень і розпочнемо мовлення у вільному слоті вночі найближчим часом  з 8.11 написав Сугак.  Ми повертаємося в марафон "Єдині новини" тією ж командою, яка i працювала в марафоні з першого дня вiйни і довела  ми можемо це робити якісно і професійно».

Він підкреслив, що канал «Ми — Україна» належить «виключно журналістам, колишнім працівникам МГУ» і фінансується за рахунок внесків засновників.

ТОВ «Ми — Україна», за його словами, заснували представники колективу. Окрім власне Юрія Сугака, серед засновників є Вiталiй Тарасов, Людмила Добровольська, Олег Панюта, Олена Цинтила, Iгор Пупков та Володимир Коваленко. «До команди приєднався Ігор Петренко, який став директором телеканалу. А я — генеральним продюсером. Чому я? 25 років вiдпрацював на каналі "Україна" та каналах МГУ, однієї з найпотужніших медіагруп країни. Був причетним до становлення каналу "Україна", який довгі роки тримався на лідерських позиціях. Мені вдалося створити один з найкращих регіональних каналів країни – ТК "Донбас", який за три роки вийшов на самоокупність. Переформатував "34 канал" у Дніпрі та маріупольську "Сігму", на їх базі створив Регіональну Медіа Групу. А пізніше — створив інформаційний телеканал "Україна 24". Всі ці канали були успішними, каналами-лідерами. І ось тепер новий проєкт  "Ми  Україна"», — написав Сугак.

За його словами, після звільнення з «Медіа Групи Україна» журналісти викупили свої робочі ноутбуки, ведучі  свій ефірний одяг, а засновники зробили внесок у статутнийкапітал.

До команди каналу долучилися, зокрема,  Артем Джепко, Анжела Слободян, Ірина Антонюк, Марина Асмолова, Олена Чернякова та багато інших. Також у команді «Ми — Україна» є телеведучі Олег Панюта, Людмила Добровольська, Олена Цинтила, Микита Міхальов, Марина Кухар, Ігор Пупков, Олена Чабак, Максим Сікора, Ольга Грицик, Марія Скиба, Віра Свердлик, Вікторія Малосвітна, Костянтин Лінчевський, Юлія Галушка, Богдан Машай. Над створенням контенту працюватимуть редактори Катерина Бесарабова, Ксенія Тартинська, Дмитро Глєбов, Катерина Поповська, Юлія Сухаревська. «Всі ці люди створювали та вивели в лідери канал "Україна 24", вiд самого початку працювали в марафоні "Єдині новини"»,  написав Юрій Сугак.

«Детектор медіа» звернувся до медіагруп з проханням прокоментувати появу нового учасника марафону. Також наша редакція намагається отримати коментарі у Юрія Сугака та Ігоря Петренка, які поки не відповідають на наші дзвінки.

Нагадаємо, третього листопада Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала компанії ТОВ «Ми  Україна» дозвіл на мовлення на вільному каналі у цифровому мультиплексі МХ-2. Видача таких дозволів стала можливою на основі Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Ідеться про мовлення на незадіяних частотах на всій території України.

До того, як це Положення набуло чинності, регулятор давав дозвіл на мовлення на тих вільних місцях у регіональних мультиплексах «Зеонбуду» та Концерну РРТ, які мали виноситись на конкурс, а раніше належали каналам Медведчука. Однак ці питання не розглядались на засіданнях.

19 жовтня Нацрада видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Ми  Україна». Директор каналу — Ігор Петренко, генеральний продюсер каналу – Юрій Сугак.

У кінці вересня стало відомо, що колишні працівники медіагрупи «Україна» заснували ТОВ «Ми  Україна». Бенефіціарним власником компанії є блогер і політичний експерт Ігор Ігорович Петренко. Раніше ця компанія називалась «ІТ Інновації», тоді її власником був Костянтин Ткаченко, до цього  Антон Дідківський. На початку вересня компанію придбав Ігор Петренко, який також обійняв посаду директора. Компанія спеціалізується на телевізійному мовленні.

Фото: фейсбук-сторінка Юрія Сугака

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду