Прямий, 5 канал та «Еспресо» вимкнули через організаційні питання марафону – Потураєв

Прямий, 5 канал та «Еспресо» вимкнули через організаційні питання марафону – Потураєв

20 Квітня 2022
2351
20 Квітня 2022
19:30

Прямий, 5 канал та «Еспресо» вимкнули через організаційні питання марафону – Потураєв

2351
Для врегулювання таких рішень готується окрема законодавча ініціатива, розповів голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.
Прямий, 5 канал та «Еспресо» вимкнули через організаційні питання марафону – Потураєв
Прямий, 5 канал та «Еспресо» вимкнули через організаційні питання марафону – Потураєв

Вимкнення частини мовників відбулося через недостатню організацію загальнонаціонального телемарафону. Таку думку в інтерв’ю агентству «Укрінформ» висловив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Відповідаючи на питання щодо причин призупинення мовлення Прямого, 5-го каналу та «Еспресо», Потураєв сказав: «Це сталося тому, що є питання щодо організації загальнонаціонального телемарафону. До організації марафону треба підійти більш зважено, щоб усі канали, які хочуть долучитися до спільного інформаційного проєкту, знайшли там собі місце».

Як розповів голова парламентського комітету, для врегулювання таких питань готується окрема законодавча ініціатива. Це питання представники Комітету вже обговорювали з членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

«По суті, вимкнути канали міг тільки Концерн. Нацрада жодного рішення щодо цього не ухвалювала. Навпаки їй зараз доведеться розбиратися. Законопроєкт, про який я вже згадував, дозволить із цим питаннями розібратися», – сказав Микита Потураєв.

Марафон, як він відзначив, призвів до зміни програмних концепцій багатьох каналів. «Це має бути врегульовано. Зараз фактично певною мірою порушується законодавство. Є закон про воєнний стан. Там певні речі обумовлюються, але це все одно треба привести у відповідність до всього чинного медійного законодавства», – додав голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Нагадаємо, 4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд», який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів «Еспресо», Прямий та 5 канал.

У Нацраді зазначили, що всі рішення регулятора є на сайті. Серед них немає рішень щодо відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу.

Медіарух та КЖЕ закликали Зеленського втрутитись у ситуацію з відключенням.

Також представники наукової та культурної спільнот вимагають відновити мовлення каналів.

Фото: Олексій Чумаченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2351
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду