«Еспресо», Прямий та 5 канал звернулись до Зеленського через вимкнення мовників з етеру

«Еспресо», Прямий та 5 канал звернулись до Зеленського через вимкнення мовників з етеру

8 Квітня 2022
2834
8 Квітня 2022
10:33

«Еспресо», Прямий та 5 канал звернулись до Зеленського через вимкнення мовників з етеру

2834
Колективи мовників просять Зеленського втрутитись у ситуацію з відключенням каналів із цифрового етеру.
«Еспресо», Прямий та 5 канал звернулись до Зеленського через вимкнення мовників з етеру
«Еспресо», Прямий та 5 канал звернулись до Зеленського через вимкнення мовників з етеру

Колективи «Еспресо», Прямого та 5 каналу звернулись до президента Володимира Зеленського через вимкнення мовників із цифрового етеру. 

Зокрема, канали просять президента звернути увагу на дії державного концерну РРТ, які, на їхню думку, порушують конституційні права працівників мовників.

«Детектор медіа» наводить повний текст заяви телеканалів.

«Ми, працівники телекомпаній, звертаємося до Президента України Зеленського Володимира Олександровича з тим, що державний концерн РРТ без попередження викинув з етеру три загальнонаціональні мовники в період, зокрема, інформаційної війни з Росією. Свої дії керівництво концерну РРТ жодним чином не пояснює, а письмові звернення від телекомпаній ігнорує. Дане відключення без офіційних підстав є порушенням укладених письмових угод з каналами. А також перешкоджанням законній, професійній діяльності журналістів, що є порушенням ст.171 ККУ.

Державний концерн незаконно позбавив багатомільйонну аудиторію глядачів телекомпаній права на отримання інформації. Просимо Вас, пане Президенте, як Гаранта Конституції, звернути увагу на дії керівництва державного концерну РРТ, які порушують конституційні права колективів 5-ГО, ЕСПРЕСО ТА ПРЯМОГО каналів. Ми переконані, що тільки дотримуючись єдиної інформаційної політики, нам вдасться перемогти не лише інформаційну навалу ворога, а й наблизити спільну Перемогу України над агресором. Слава Україні!».

4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Канали просять президента втрутитись і захистити «право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова». Вони вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення каналів.

Провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд», який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів «Еспресо», Прямий та 5 канал.

У Нацраді зазначили, що всі рішення регулятора є на сайті. Серед них немає рішень щодо відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу.

Коментарів та відповіді на свій запит від Концерну РРТ та Держспецзв'язку «Детектор медіа» поки не отримав.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2834
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду