Кабмін призначив Ігоря Клименка в.о. голови МВС

Кабмін призначив Ігоря Клименка в.о. голови МВС

18 Січня 2023
2806
18 Січня 2023
15:42

Кабмін призначив Ігоря Клименка в.о. голови МВС

2806
Ігор Клименко працюватиме на посаді, допоки парламент не проголосує за нового міністра.
Кабмін призначив Ігоря Клименка в.о. голови МВС
Кабмін призначив Ігоря Клименка в.о. голови МВС

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про призначення очільника Нацполіції Ігоря Клименка в.о. голови МВС України. Призначення відбулось після загибелі у Броварах очільника відомства Дениса Монастирського.

Уряд призначив Клименка заступником міністра внутрішніх справ — головою Національної поліції Україні і поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ.

«Після обговорення з Парламентом буде подання на призначення нового керівника відомства. Міністерство внутрішніх справ — одна з ключових ланок безпеки нашої країни, а тому задіяні необхідні протоколи, щоб зберегти керованість усіма процесами», повідомив Шмигаль у телеграмі.

18 січня у Броварах унаслідок падіння гвинтокрила загинули 16 людей, серед них вище керівництво Міністерства внутрішніх справ – міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Катастрофа сталась поруч із дитячим садком та багатоповерховим житловим будинком. 

ДСНС станом на 15:00 повідомляла, що на місці падіння вертольоту виявлено 14 загиблих, з них 1 дитина та дев'ять людей, які перебували на борту. Травмовано 25 людей, з них 11 дітей.

В Офісі президента повідомили, що гелікоптер ДСНС з керівництвом МВС на борту летів у справах «в одну з "гарячих" точок, де зараз тривають бойові дії». На борту було дев'ять людей.

Зараз невідомо, що могло стати причиною катастрофи, СБУ відкрила провадження, серед основних версій — порушення правил польоту, технічна несправність гвинтокрила та умисні дії. 

Фото: Ігор Клименко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2806
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду