Справу про вбивство Розвадовського скеровано до суду

11 Травня 2012
14480
11 Травня 2012
11:49

Справу про вбивство Розвадовського скеровано до суду

14480
У справі проходять чотири фігуранти, яких звинувачують в умисному вбивстві, шахрайстві та спробі розбою
Справу про вбивство Розвадовського скеровано до суду

Кримінальну справу щодо вбивства фотографа Віталія Розвадовського скеровано до Дарницького районного суду. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко.

 

Адвокат родини Розвадовських Євгеній Солодко зазначив «Детектор медіа», що дата судового засідання стане відомою наступного тижня.

 

За інформацією газети «2000», у справі проходять чотири фігуранти. Головний обвинувачений і посередник-співучасник знаходяться під вартою, а двоє неповнолітніх - на волі з підпискою про невиїзд. Згідно з обвинувальним висновком, головному обвинуваченому ставляться в провину ст. 155 Кримінального кодексу (умисне вбивство), ст. 190 (шахрайство) та статті 15 і 187 (спроба розбою). Стаття за умисне вбивство передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна. За шахрайство можуть позбавити волі від 5 до 12 років, а розбій тягне за собою покарання на 8-15 років.

 

Також видання з посиланням на власні джерела повідомляє, що фабула злочину майже не змінилася з тієї, яку викладали в попередніх повідомленнях: «Головний підозрюваний запропонував Розвадовському придбати кілька нових телефонних апаратів за пільговою ціною. Коли у вбивці виник план розбою, стане відомо під час суду. Він розумів, що поодинці не впорається, і знайшов посередника, який підібрав йому на роль грабіжників двох хлопців. План був такий: Розвадовський зустрічається з головним обвинуваченим біля будинку № 168г на Харківському шосе і каже йому, що телефони їм передадуть у квартирі, розташованій на 11-му поверсі. Під приводом того, що ліфт працює до 10 поверху, головний обвинувачений і Розвадовський виходять на 10-му і далі піднімаються пішки. На них нападають двоє хлопців, б'ють і відбирають гроші у фотокореспондента, - пише газета, - Однак вийшло все інакше. Грабіжники ударами звалили з ніг головного підозрюваного, завдали два удари в голову і в груди Розвадовському, проте не очікували, що той виявиться сильним і спритним. Розвадовський вирвався і побіг сходами вниз. Головний підозрюваний крикнув спільникам: «Валіть його». Проте ті заявили, що «ми на мокре не підписувалися». Головний підозрюваний погнався за Розвадовським і став наносити йому удари ножем. Розв'язка відбулась на 2-му поверсі. Загалом фотокореспонденту було нанесено більше 20 ударів в обличчя і в шию. Помер він уже в лікарні».

 

Окрім цього газета, посилаючись на конфіденційні джерела, пише про те, що на слідство чинився тиск. Адже, коли всі експертизи були завершені і справа готувалося до передачі в суд, в прокуратуру Києва надійшла скарга про те, що затримано людей, які не мають до злочину жодного відношення, до них нібито застосовувався як фізичний, так і психологічний тиск. Прокуратура провела перевірку і, не знайшовши порушень, затвердила обвинувальний висновок. Відразу після цього така ж скарга надійшла в Генпрокуратуру, яка також підтвердила правомірність висунутих звинувачень.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар столичної прокуратури з приводу справи.

 

Нагадаємо, фотокореспондент тижневика «2000» Віталій Розвадовський загинув у ніч з 28 на 29 листопада. Йому завдали численних ножових поранень близько 23:00 у під'їзді будинку, розташованого за адресою Харківське шосе, 168г. Після того, як його доставили у лікарню, він помер від втрати крові. Основною версією слідства був побутовий конфлікт зі знайомим фотографа, 17-річним Ярославом Полушкіним. Відповідно, пан Полушкін є основним підозрюваним у справі.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», адвокат обвинуваченого у справі Ярослава Полушкіна Віктор Чевгуз наполягає на тому, що його довіритель не скоював умисного вбивства, а лише оборонявся. Натомість адвокат родичів загиблого Євгеній Солодко переконаний, що вбивство фотографа було сплановане і вчинене з корисливих мотивів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14480
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду