Адвокат підозрюваного у вбивстві Розвадовського наполягає на самообороні

17 Лютого 2012
8915
17 Лютого 2012
11:18

Адвокат підозрюваного у вбивстві Розвадовського наполягає на самообороні

8915
Адвокат підозрюваного у вбивстві Розвадовського наполягає на самообороні

Адвокат обвинуваченого у справі щодо вбивства фотографа Віталія Розвадовського Віктор Чевгуз вважає, що його довіритель не скоював умисного вбивства, а лише оборонявся. Про це він зазначив в інтерв'ю газеті «Известия в Украине».

 

За його словами, у Віталія Розвадовського та обвинуваченого Ярослава Полушкіна виникла раптова суперечка. «И покойный с ножом на него напал, порезал его, причинив тем самым тяжелые повреждения. А подозреваемый, защищаясь, сумел отобрать у него нож и в состоянии аффекта причинил телесные повреждения, которые привели к смерти, - сказав він. - Ситуация возникла спонтанно в момент их встречи и разговора. Мой подопечный объяснил, что погибший оскорбил его, вел себя неадекватно по отношению к нему, его близким и родственникам. Поэтому возникла ответная реакция в виде самозащиты».

 

Також він стверджує, що Ярослав Полушкін та Віталій Розвадовський були тверезі, а у матеріалах справи не йде мова про викрадення у вбитого 20 тисяч гривень.

 

На його думку, обвинувачений перевищив межі необхідної самооборони, однак не вдавався до умисного вбивства. За такий злочин, вважає адвокат, обвинуваченому загрожує термін до п'яти років позбавлення волі.

 

«Если будет объективный ход расследования и никто не будет давить на суд, то можно ожидать, что будет назначено наказание до пяти лет лишения свободы. А так как подсудимый несовершеннолетний, то наказание может быть условным. С точки зрения закона его возраст - это смягчающее обстоятельство», - додав  пан Чевгуз..

 

Газета «2000», у якій працював Віталій Розвадовський, передрукувала цей матеріал під заголовком: «Адвокат Виктор Чевгуз и газета «Известия в Украине» глумятся над памятью Виталия Розвадовского».

 

У прес-службі київської міліції «Детектор медіа» повідомили, що справа продовжує розслідуватись і ще не передана до суду.

 

Також «Детектор медіа» звернулась за коментарем до голови адвокатської групи «Солодько і партнери» Євгенія Солодька, який захищає інтереси родини загиблого, і чекає на коментар.

 

Фотокореспондент тижневика «2000» Віталій Розвадовський загинув 28 листопада. Його було вбито близько 23:00 у під'їзді будинку, розташованого за адресою Харківське шосе, 168г. На тілі фотографа виявлено численні ножові поранення. Після того як його доставили у лікарню, він помер від втрати крові. Основною версією слідства був побутовий конфлікт зі знайомим фотографа, 17-м Ярославом Полушкіним. За однією з версій, напад на Розвадовського підозрюваний вчинив з корисливою метою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8915
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TK
4449 дн. тому
Тони, ну и бред вы написали. что значит "должно быть стыдно"? по-вашему, мы должны писать только о том, что поддерживаем, и игнорировать другие события? Газета "только хорошие новости"? Или вы считаете, что никому не интересно, на чем будет строить защиту адвокат Полушкина и на какой версии он настаивает?
TONY
4449 дн. тому
Коллеги, какая самооборона? Это же откровенный бред! Ярослав шел на ограбление, пошло не так - и он убил Виталика. уверен, анализ природы травм, несовместимых с жизнью, это докажет. а Телекритике должно быть стыдно за такую пургу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду