Справу про вбивство Віталія Розвадовського суд розгляне 12 червня

22 Травня 2012
6439
22 Травня 2012
18:49

Справу про вбивство Віталія Розвадовського суд розгляне 12 червня

6439
22 травня відбулося попереднє засідання
Справу про вбивство Віталія Розвадовського суд розгляне 12 червня

12 червня Дарницький районний суд розпочне розгляд справи про вбивство фотографа Віталія Розвадовського. Про це «Детектор медіа» повідомила Ольга Сніцарчук, журналістка 5-го каналу, яка була присутня сьогодні, 22 травня, на попередньому засіданні.

 

Адвокат обвинуваченого у вбивстві Ярослава Полушкіна Віктор Чевгуз (він свого часу був захисником міліціонерів, які були причетні до вбивства Георгія Гонгадзе) просив відправити справу на доопрацювання, розповіла пані Сніцарчук.

 

«Один з названих мотивів - неточності в паперах: наприклад, аргументом для дорозслідування Чевгуз називав те, що Віталік втік від трьох нападників (тих самих - які на лавці попереду), і далі на сходовій клітці, на 2-му поверсі, його вже наздогнав Полушкін. "Як труп міг втекти?", - запитував суддю Протасову Віктор Чевгуз. Ще один аргумент - він не знає, від чого захищати Ярослава Полушкіна: йому інкримінують кілька статей. Його клопотання відхилили», - пише Ольга Сніцарчук на своїй сторінці у Facebook.

 

«Детектор медіа» поки що не вдалося зв'язатися з адвокатом родини Розвадовських, щоб отримати коментар.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», прокуратура скерувала справу до Дарницького районного суду Києва для розгляду її по суті. Прокуратура повідомила офіційну версію обставин вбивства. Обвинуваченими у справі є четверо киян, один з них неповнолітній.

 

Фотокореспондент тижневика «2000» Віталій Розвадовський загинув у ніч з 28 на 29 листопада. Йому завдали численних ножових поранень близько 23:00 у під'їзді будинку, розташованого за адресою Харківське шосе, 168г. Після того, як його доставили у лікарню, він помер від втрати крові. Основною версією слідства був побутовий конфлікт зі знайомим фотографа, 17-річним Ярославом Полушкіним. Відповідно, пан Полушкін є основним підозрюваним у справі.

 

Адвокат обвинуваченого у справі Ярослава Полушкіна Віктор Чевгуз наполягає на тому, що його довіритель не скоював умисного вбивства, а лише оборонявся. Натомість адвокат родичів загиблого Євгеній Солодко переконаний, що вбивство фотографа було сплановане і вчинене з корисливих мотивів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6439
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду