«Репортери без кордонів» шоковані вбивством Віталія Розвадовського

30 Листопада 2011
12037
30 Листопада 2011
12:05

«Репортери без кордонів» шоковані вбивством Віталія Розвадовського

12037
«Репортери без кордонів» шоковані вбивством Віталія Розвадовського

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» шокована вбивством Віталія Розвадовського, фотографа газети «2000», який загинув від ножових поранень, отриманих у ніч на 29 листопада в Києві. Про це йдеться в заяві організації.

 

«Ми щиро співчуваємо сім'ї загиблого, і обіцяємо повну підтримку його колегам, - заявляють «Репортери без кордонів». - Ми сподіваємось, на якомога швидше розслідування незрозумілих обставин його смерті. Ми закликаємо міліцію дослідити всі гіпотези, включно з можливістю, що вбивство пов'язане з його професійною журналістською діяльністю. Поки що зарано приходити до будь-яких остаточних висновків щодо того, що сталось».

 

Віталій Розвадовський отримав серйозні ножові поранення в обличчя і шию у під'їзді будинку на Харківському масиві в Києві, приблизно об 11-й вечора, і помер приблизно через 4 години від утрати крові.

 

Як повідомив «Репортерам без кордонів» відповідальний секретар газети «2000» Михайло Денисенко, поки що інформації дуже обмаль, і свідчення очевидців суперечать одне одному. За словами Денисенка, наскільки він знає, Віталій Розвадовський не отримував погроз перед нападом.

 

Міліція порушила справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і заявляє, що вже затримала підозрюваного, який є знайомим загиблого. На думку міліції, причина вбивства не пов'язана з журналістською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12037
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коллега
4530 дн. тому
Давайте поможем семье Виталия финансово! Организуем сбор средств. Просьба ко всем кто имеет свои интернет-ресурсы разместить сообщение с официальной просьбой помочь. Официальные - чтобы можно было отправлять уверенно, .и знать что деньги дойдут до адресата
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду