Прокуратура запевняє, що на неї не тиснули під час розслідування вбивства Розвадовського

18 Травня 2012
7015
18 Травня 2012
13:33

Прокуратура запевняє, що на неї не тиснули під час розслідування вбивства Розвадовського

7015
Обвинуваченими у справі є четверо киян, один з них неповнолітній
Прокуратура запевняє, що на неї не тиснули під час розслідування вбивства Розвадовського

Прокуратура міста Києва заперечує, що під час розслідування у справі вбивства фотографа Віталія Розвадовського на неї чинився тиск. Про це у відповідь на запит «Детектор медіа» повідомив виконувач обов'язків начальника відділу прокуратури міста Києва Андрій Голубцов.

 

Раніше, посилаючись на конфіденційні джерела, газета «2000» повідомляла про те, що на слідство чинився тиск. Він проявлявся у тому, що до прокуратури Києва, коли розслідування було завершено і справа мала бути передана до суду, надійшла скарга про те, що затримано людей, які не мають до злочину жодного відношення, до них нібито застосовувався як фізичний, так і психологічний тиск. А згодом подібна скарга нібито надійшла до Генпрокуратури.

 

Однак пан Голубцов запевнив, що ці факти не мали місця: «Повідомляю, що під час розслідування кримінальної справи від обвинувачених, їх захисників заяви та повідомлення про застосування фізичного чи психологічного насильства працівниками міліції до прокуратури міста Києва name="_GoBack">не надходили».

 

Також прокуратура підтвердила інформацію про обставини вбивства, які раніше були оприлюднені у ЗМІ. Обвинуваченими у справі є четверо киян, один з них неповнолітній. «Слідством встановлено, що у вересні 2011 року неповнолітній  мешканець м. Києва під приводом придбання мобільних телефонів та комп'ютерних планшетів отримав від Розвадовського В.Г. грошові кошти. З метою неповернення цих коштів та залякування потерпілого він домовився зі своїми знайомими побити останнього. У листопаді 2011 року вказані особи в одному з будинків Дарницького  району столиці, дочекавшись потерпілого стали наносити йому удари в різні частини тіла, але Розвадовський В.Г. зміг утекти. Один з обвинувачених наздогнавши його тапід час бійки наніс чисельні удари ножем в різні частини тіла, а потім заволодів  мобільним телефоном Розвадовського В.Г.і з місця злочину втік. Внаслідок отриманих ножових поранень Розвадовський В.Г. помер в лікарні швидкої медичної допомоги», - йдеться у відповіді на запит.

 

Також прокуратура додає, що «слідством зібрано достатньо доказів причетності обвинувачених до вчинення інкримінованих їм злочинів».

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», справу скеровано до Дарницького районного суду Києва для розгляду її по суті.

 

Нагадаємо, фотокореспондент тижневика «2000» Віталій Розвадовський загинув у ніч з 28 на 29 листопада. Йому завдали численних ножових поранень близько 23:00 у під'їзді будинку, розташованого за адресою Харківське шосе, 168г. Після того, як його доставили у лікарню, він помер від втрати крові. Основною версією слідства був побутовий конфлікт зі знайомим фотографа, 17-річним Ярославом Полушкіним. Відповідно, пан Полушкін є основним підозрюваним у справі.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», адвокат обвинуваченого у справі Ярослава Полушкіна Віктор Чевгуз наполягає на тому, що його довіритель не скоював умисного вбивства, а лише оборонявся. Натомість адвокат родичів загиблого Євгеній Солодко переконаний, що вбивство фотографа було сплановане і вчинене з корисливих мотивів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7015
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду