Суд у справі вбивства журналіста Віталія Розвадовського буде закритим

20 Листопада 2012
5799
20 Листопада 2012
16:40

Суд у справі вбивства журналіста Віталія Розвадовського буде закритим

5799
Мотиви для закритого провадження справи, за інформацією адвоката загиблого, наразі не оголошені
Суд у справі вбивства журналіста Віталія Розвадовського буде закритим

Розгляд справи  щодо вбивства фотокореспондента газети «2000» Віталія Розвадовського у Дарницькому  районном суді Києва буде закритим. Таке рішення 19 листопада оголосила  головуюча суддя Тетяна Щасна, задовольнивши клопотання адвоката підсудного.

 

Цю інформацію  «Детектор медіа» підтвердив представник сім'ї загиблого Олександр Заруцький. За його словами, під час засідання клопотання  не було оголошене у повному обсязі, адже  воно було подане через судову канцелярію.

 

«Мотиви не були вказані. Але з того, що сказала суддя, випливає, що підсудний буде розповідати про обставини, які підпадають під поняття особистого приватного життя», - сказав він. 

 

За його словами усі обвинувачені та підсудні повнолітні. Тому серед можливих підстав закритого провадження судового розгляду справи, які передбачені статтею 20 кримінально-процесуального кодексу, можуть бути: статеві злочини,  запобігання  розголошенню  відомостей  про  інтимні  сторони життя  осіб,  які  беруть участь у справі.

 

Олександр Заруцький запевнив, що намагатиметься домогтись скасування заборони на відкритий судовий процес. «Коли ми будемо просити вести судове засідання у відкритому режимі, то звертатимемо увагу на те, що питання інтимних сторін життя з матеріалів справи не випливає, а збиратись розповідати особа може усе, що завгодно. Але суд наразі має орієнтуватись на те, що є у справі. Тому я думаю, що у суду наразі не має підстав на закритий розгляд», - сказав пан Заруцький.

 

Наступне засідання суду має відбутись 26 листопада.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», справа щодо вбивства Віталія Розвадовського перебуває у суді з травня 2012. Однак її розгляд неодноразово переносився: спершу через стажування суддів, а далі - через зайнятість адвокатів та декретну відпустку головуючої.

 

Нагадаємо,  фотокореспондент тижневика «2000» Віталій Розвадовський загинув у ніч з 28 на 29 листопада 2011 року. Йому завдали численних ножових поранень близько 23:00 у під'їзді будинку, розташованого за адресою Харківське шосе, 168г. Після того, як його доставили у лікарню, він помер від втрати крові. Основною версією слідства був побутовий конфлікт зі знайомим фотографа, 17-річним Ярославом Полушкіним. Відповідно, Ярослав Полушкін, який на даний момент уже досяг повноліття, є основним підозрюваним у справі.

 

Адвокат обвинуваченого Віктор Чевгуз наполягає на тому, що його довіритель не скоював умисного вбивства, а лише оборонявся. Натомість адвокат родичів загиблого Євгеній Солодко переконаний, що вбивство фотографа було сплановане і вчинене з корисливих мотивів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5799
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду