Убито фотографа Віталія Розвадовського (ОНОВЛЕНО)

29 Листопада 2011
28589
29 Листопада 2011
13:38

Убито фотографа Віталія Розвадовського (ОНОВЛЕНО)

28589
Міліція вже затримує підозрюваного
Убито фотографа Віталія Розвадовського (ОНОВЛЕНО)

28 листопада загинув фотокореспондент тижневика «2000» Віталій Розвадовський. Як пише «2000», його було вбито близько 23:00 у під'їзді будинку, розташованого за адресою Харківське шоссе, 168г.

 

У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві виданню повідомили, що порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

 

Заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Володимир Дмитренко повідомив «Детектор медіа», що Віталій Розвадовський отримав чисельні ножові поранення в голову і помер від втрати крові. «Бійка розпочалася десь о 23-й годині, смерть зафіксовано о 3-й годині. Міліція швидко встановила особу потерпілого, одразу було поставлене до відома керівництво. Адже злочини проти журналістів на особливому контролі», - розповів він.

 

За його словами, вбивство може бути незабаром розкрите: «У нас є підозрюваний. Саме у цей момент його затримують. Деталі зможу розказати після його затримання. Але вже можна стверджувати, що підтверджується основна версія - це побутовий конфлікт. Він трапився на сходовій клітині, недалеко від квартири вбитого (однак колегам Віталія Розвадовського відомо, що він жив на Печерську, а не на Харківському масиві. - ТК) Причина конфлікту буде встановлюватись, адже з підозрюваним ми ще не спілкувались. Із зібраними доказами можна на 80% сказати, що причина вбивства не пов'язана з журналістською діяльністю».

 

Згодом на запитання ТК, чи справді разом з Віталієм Розвадовським постраждав його товариш, який нібито був разом із ним, Володимир Дмитренко уточнив, що о 23-й годині відбулася бійка «один на один» між Віталієм Розвадовським та ще одним чоловіком, ім'я якого міліція не розголошує. У результаті обидва дістали важкі ножові поранення. У Лікарні швидкої допомоги, за інформацією пана Дмитренка, Віталію Розвадовському зробили операцію, під час якої він помер. Так само операцію зробили і його супротивнику. Після операції його затримала міліція, і наразі він дає свідчення.

 

Заступник начальника управління зв'язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков наголосив, що вся інформація, яку озвучує міліція, є попередньою, а оперативники продовжують встановлення обставин злочину. Зокрема, з'ясовується, де саме мешкав загиблий, що він робив на Харківському масиві, з ким був та які речі в нього могли зникнути. Уся інформація від знайомих і родичів, яка надходить до міліції, за словами пана Бурлакова, передається оперативникам.

 

Міліція підозрює у вбивстві фотографа його знайомого.

 

Віталію Розвадовському було 30 років. Його фотографії часто публікувалися під псевдонімом Віталій Січень. Він співпрацював з багатьма виданнями, зокрема з «Экономическими известиями». У газеті «2000» він пропрацював дев'ять років.

 

Інформацію про похорон і прощання буде повідомлено згодом.

 

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним, близьким і колегам Віталія Розвадовського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28589
Читайте також
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Thomasfom
607 дн. тому
Iron Doors film retelling
Коллега
4523 дн. тому
Большая просьба к редакциям Телекритики и особенно газеты 2000. Семья Виталика нуждается в помощи. В комментариях уже появляются номера счетов для помощи семье, но в их достоверности есть сомнения. Разместите пожалуйста на сайте 2000 и Телекритика ОФИЦИАЛЬНЫЕ сообщения о сборе средств, в помощь семье погибшего коллеги. Мы очень хотим помочь, но хочется при этом не ошибиться и не накормить мошенников. Заранее спасибо!
Г.Б.
4524 дн. тому
Милиция врет. Мустафа умничает. Виталик заказал через интернет-магазин дорогую электронную штучку. Поехал по адресу на Харьковский массив вместе с другом. На лестничной площадке дома, где продавалась "штучка" их встретили грабители. Они и зарезали сопротивляющегося Виталика, друг в реанимации. ПОЧЕМУ ВСЕ ВРУТ? Это вопрос.
s_brun
4524 дн. тому
Світла пам'ять! Прекрасний був фотограф - спішив жити
Ден
4524 дн. тому
Жаль человека, светлая память! Но при чем Здесь гады?? Гад-только потому, что не умер в результате схватки "один на один" с ножами?? Дуэль какая-то, что ли??
Микола
4524 дн. тому
Світла память! Ти - чудовий! Радий, що нам довелось попрацювати разом!
Г.Б.
4524 дн. тому
Виталик, светлый романтик, знал тебя несколько минут, но помнить буду всегда. В который раз хочется убивать гадов без счета! Cкоро так и будет, не один я этого хочу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду