Міліція назвала ймовірний мотив убивства Віталія Розвадовського

1 Грудня 2011
12769
1 Грудня 2011
15:35

Міліція назвала ймовірний мотив убивства Віталія Розвадовського

12769
За даними міліції, підозрюваний зізнався, де взяв ніж. Але зброю не знайшли
Міліція назвала ймовірний мотив убивства Віталія Розвадовського

Міліція перевіряє кілька версій загибелі фотокореспондента Віталія Розвадовського, в тому числі й пов'язану з його професійною діяльністю. Про це заявив 1 грудня начальник головного слідчого управління МВС Василь Фаринник на нараді в парламентському Комітеті з питань свободи слова та інформації.

 

«Підозрюваний сказав, що вони йшли до нього додому, і між ними виник конфлікт, у результаті якого підозрюваний, за його словами, отримав удар по голові. Деякий час він не розумів, що відбувається. Розвадовський не знав, де він живе, тому вони зайшли в сусідній будинок», - сказав пан Фаринник.

 

За словами начальника головного слідчого управління, підозрюваний зізнався, де взяв ніж. Василь Фаринник повідомив, що підозрюваний завдав Віталію Розвадовському один удар, що було далі - він не пам'ятає, і де викинув ніж, теж не пам'ятає. Правоохоронці не знайшли зброї ні в будинку, ні на подвір'ї довкола нього.

 

«Каже, що посварилися, вибачте, через дурне. Причиною конфлікту могла стати жінка, яка є тіткою підозрюваного і в якої з Розвадовським були стосунки», - сказав Василь Фаринник.

 

Він додав, що спочатку підозрюваний казав, що бійка була один на один. «Тепер з'явилася інформація, що бачили ще двох або трьох осіб, і міліція зараз це перевіряє», - зазначив він.

 

Відповідаючи на запитання журналіста, щодо наявності у підозрюваного адвоката, начальник головного слідчого управління відповів, що всі слідчі дії щодо підозрюваного відбуваються в присутності його адвоката. «У нас є 10 днів для пред'явлення звинувачення з моменту затримання», - уточнив Василь Фаринник.

 

Кожне слово підозрюваного перевіряється шляхом слідчих дій, додав начальник Головного управління нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно розшукових дій, дізнання та досудового слідства ГПУ Роман Андреєв.

 

«На сьогодні слідство має дані, які частково підтверджують версію, висунуту підозрюваним, але говорити, що вона в цілому відповідає дійсності, ще зарано. Наразі підозрюваний одночасно є й потерпілим через отримані травми, тому не несе ніякої відповідальності за свої слова. Після пред'явлення обвинувачення буде видно, яку позицію зайняв слідчий», - сказав пан Андреєв.

 

За словами Василя Фаринника, часом журналісти спрацьовували швидше за міліцію в розслідуванні справи Віталія Розвадовського. Наприклад, раніше за міліцію опитали свідків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12769
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду