detector.media
11.05.2012 11:49
Справу про вбивство Розвадовського скеровано до суду
У справі проходять чотири фігуранти, яких звинувачують в умисному вбивстві, шахрайстві та спробі розбою

Кримінальну справу щодо вбивства фотографа Віталія Розвадовського скеровано до Дарницького районного суду. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко.

 

Адвокат родини Розвадовських Євгеній Солодко зазначив «Детектор медіа», що дата судового засідання стане відомою наступного тижня.

 

За інформацією газети «2000», у справі проходять чотири фігуранти. Головний обвинувачений і посередник-співучасник знаходяться під вартою, а двоє неповнолітніх - на волі з підпискою про невиїзд. Згідно з обвинувальним висновком, головному обвинуваченому ставляться в провину ст. 155 Кримінального кодексу (умисне вбивство), ст. 190 (шахрайство) та статті 15 і 187 (спроба розбою). Стаття за умисне вбивство передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна. За шахрайство можуть позбавити волі від 5 до 12 років, а розбій тягне за собою покарання на 8-15 років.

 

Також видання з посиланням на власні джерела повідомляє, що фабула злочину майже не змінилася з тієї, яку викладали в попередніх повідомленнях: «Головний підозрюваний запропонував Розвадовському придбати кілька нових телефонних апаратів за пільговою ціною. Коли у вбивці виник план розбою, стане відомо під час суду. Він розумів, що поодинці не впорається, і знайшов посередника, який підібрав йому на роль грабіжників двох хлопців. План був такий: Розвадовський зустрічається з головним обвинуваченим біля будинку № 168г на Харківському шосе і каже йому, що телефони їм передадуть у квартирі, розташованій на 11-му поверсі. Під приводом того, що ліфт працює до 10 поверху, головний обвинувачений і Розвадовський виходять на 10-му і далі піднімаються пішки. На них нападають двоє хлопців, б'ють і відбирають гроші у фотокореспондента, - пише газета, - Однак вийшло все інакше. Грабіжники ударами звалили з ніг головного підозрюваного, завдали два удари в голову і в груди Розвадовському, проте не очікували, що той виявиться сильним і спритним. Розвадовський вирвався і побіг сходами вниз. Головний підозрюваний крикнув спільникам: «Валіть його». Проте ті заявили, що «ми на мокре не підписувалися». Головний підозрюваний погнався за Розвадовським і став наносити йому удари ножем. Розв'язка відбулась на 2-му поверсі. Загалом фотокореспонденту було нанесено більше 20 ударів в обличчя і в шию. Помер він уже в лікарні».

 

Окрім цього газета, посилаючись на конфіденційні джерела, пише про те, що на слідство чинився тиск. Адже, коли всі експертизи були завершені і справа готувалося до передачі в суд, в прокуратуру Києва надійшла скарга про те, що затримано людей, які не мають до злочину жодного відношення, до них нібито застосовувався як фізичний, так і психологічний тиск. Прокуратура провела перевірку і, не знайшовши порушень, затвердила обвинувальний висновок. Відразу після цього така ж скарга надійшла в Генпрокуратуру, яка також підтвердила правомірність висунутих звинувачень.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар столичної прокуратури з приводу справи.

 

Нагадаємо, фотокореспондент тижневика «2000» Віталій Розвадовський загинув у ніч з 28 на 29 листопада. Йому завдали численних ножових поранень близько 23:00 у під'їзді будинку, розташованого за адресою Харківське шосе, 168г. Після того, як його доставили у лікарню, він помер від втрати крові. Основною версією слідства був побутовий конфлікт зі знайомим фотографа, 17-річним Ярославом Полушкіним. Відповідно, пан Полушкін є основним підозрюваним у справі.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», адвокат обвинуваченого у справі Ярослава Полушкіна Віктор Чевгуз наполягає на тому, що його довіритель не скоював умисного вбивства, а лише оборонявся. Натомість адвокат родичів загиблого Євгеній Солодко переконаний, що вбивство фотографа було сплановане і вчинене з корисливих мотивів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY