Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 березня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 березня 2023 року

4 Березня 2023
1342

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 березня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1342
Інформаційні спецоперації росіян, люстрація для депутатів від проросійських партій та повернення нардепів «За майбутнє».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Російські фейки та активізацію інформаційної кампанії навколо Бахмуту у студії телеканалу «Ми — Україна» обговорювали із заступницею головного редактора StopFake Вікторією Романюк. Вона розповіла, що нових глобальних інформаційних операцій росіяни зараз не починають, а просто прив’язують поточні події до ключових наративів. Зокрема, продовжують брехати про те, що «в Україні фашистський режим», «українські біженці нікому не потрібні» та інше. За словами Романюк, українцям варто уважно ставитись до будь-якої інформації, оскільки пропаганда дуже гнучка та грає зі страхами. Також гостя пояснювала, що російські медіа та соцмережі — це єдина екосистема і вона працює на досягнення цілей Кремля.

У гостьовій студії Суспільного двічі влаштовували дебати між народними депутатами. З Ольгою Василевською-Смаглюк («Слуга народу») та Іваном Крульком («Батьківщина») піднімали тему індексації пенсій. Із Лесею Забуранною («Слуга народу») та Олегом Синюткою («Європейська солідарність») говорили про заборону займатись політичною діяльністю депутатам від проросійських партій. На завершення розмови Забуранна висловила сподівання, що «“Європейська солідарність” відійде від політичних амбіцій й усі разом зможуть працювати на користь української держави».

Тему люстрації представників проросійських партій продовжили з політкоментатором та постійним гостем нацмарафону Олексієм Буряченком. Розмова тривала близько 20 хвилин і, крім української політики, з гостем встигли обговорили також ситуацію в Росії, зокрема так зване «Брянське заворушення».

З нардепом Анатолієм Урбанським («За майбутнє») у блоці «1+1» говорили про роботу зернового коридору та експорт українського зерна. Зазначимо, що нардепи з групи «За майбутнє» понад місяць не включались до блоків «1+1».

З секретарем Ради національної  безпеки та оборони Олексієм Даніловим у блоці «Ради» говорили про ситуацію у Бахмуті та візит до міста командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Сирського.

Також у нацмарафоні показали інтерв’ю з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком. І виступи президента України Володимира Зеленського, Генпрокурора Андрія Костіна та  керівника Офісу президента Андрія Єрмака на конференції United for Justice. 


Міжнародні суди над диктаторами різних країн у гостьовій студії «Ради» обговорювали з радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1342
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду