Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 лютого 2023 року

23 Лютого 2023
710

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
710
Можливе захоплення аеропорту в Молдові, виступ Путіна та роль Китаю.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок Суспільного складався з повторів. Зокрема повторили сім гостьових включень попередньої доби, а також інтерв’ю, які були в етері дев’ятого, одинадцятого, сімнадцятого та дев’ятнадцятого лютого. Власне інтерв’ю з президентом британської асоціації повітряних і космічних сил Грегом Бегвелом показували в етері Суспільного п’ять разів.

У блоці «Ми — Україна» говорили з політичним коментатором Олексієм Буряченком, який оцінював послання президента Росії Путіна до Федеральних зборів. За словами коментатора, Путін ретельно та обережно підбирав кожне слово у своїй промові. Також з гостем розмовляли про становище Євгенія Пригожина у російських елітах. Буряченко стверджував, що Путін знову ставить на військових, тому Пригожин і його «Вагнер» втрачають ресурси для ведення війни. Крім того, говорили про закордонних партнерів Росії й активізацію Китаю, яка начебто свідчить про послаблення росіян. Зазначимо, що Буряченко регулярно долучається до гостьових студій каналів-учасників марафону.

З колишнім керівником військової розвідки Молдови Юрієм Бричагом говорили про загрозу військового вторгнення росіян на територію країни та можливе захоплення аеропорту в Кишиневі.

Про позицію Китаю у блоці «Ми — Україна» також говорили з журналістом-міжнародником та  членом правління Української асоціації китаєзнавців Олексієм Ковалем. Він заявив, що якщо китайці остаточно переконаються, що Росія програє, то вони змінять свою риторику. Також Коваль сказав, що Пекін жодним чином не тисне на росіян, як би хто цього не хотів. Навпаки, китайці користуються санкціями й купують у Росії дешеві підсанкційні товари.

З радником Світлани Тихановської Франаком Вячоркою у блоці «Інтера» говорили про бажання Путіна поглинути Білорусь до 2030 року. Гість сказав, що це поглинання триває вже 25 років: у військовому,  політичному, економічному аспектах. За словами Вячорки, з ринку Білорусі витискають білоруських підприємців і натомість їхні місця займають росіяни.

Початок повномасштабної війни у блоці телеканалів ICTV та СТБ обговорювали з міським головою Києва Віталієм Кличком. Він розповів про власні спогади та найскладніші емоційні моменти. Також з мером обговорювали захист столиці, готовність міста до вуличних боїв. Розмова з Кличком тривала понад десять хвилин.

Далі в етері показали інтерв’ю Вадима Карп’яка з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
710
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду