Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 березня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 березня 2023 року

9 Березня 2023
1047

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 березня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1047
Оборона Бахмута, новий директор НАБУ та 8 березня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «1+1» показали новий випуск програми «Нічна варта». У студії працювали Євген Плінський, Наталя Островська та Марія Васильєва. У першій частині говорили про жінок на фронті, у другій — про обрання нового директора Національного антикорупційного бюро України.

Про обрання нового директора НАБУ говорили також з народною депутаткою України Оленою Мошенець («Слуга народу») та експертом аналітичного центру «Об'єднана Україна» Олексієм Кущем. Під час розмови Мошенець сказала, що не ставила б під сумнів результати конкурсу на посаду директора Бюро. І що немає нічого страшного у тому, що новий директор не має антикорупційного досвіду, адже, на думку нардепки, його можна було набути лише після 2015 року, коли запустилися антикорупційні інституції. Як стверджує Мошенець, для керівника НАБУ набагато важливіше розуміти, як влаштовані різного роду схеми.

Блок «Інтера» розпочався з ранкового випуску новин та повтору програми Дмитра Чистякова «Обличчя».

Про ситуацію в Росії та конкретно Євгенія Пригожина у гостьовій студії «Інтера» розповідав політкоментатор Ростислав Смірнов. Зокрема, ішлося про нестачу військових, а також ймовірність бунтів в російській армії. Крім нього, про російське суспільство та ситуацію у Росії говорили з політкоментатором Олексієм Буряченком. Обидва гості регулярно долучаються до гостьових студій телеканалів-учасників «Єдиних новин».

Ситуацію на передовій, зокрема в Бахмуті, у блоці «Інтера» коментували начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, речник Східного угрупування військ Сергій Череватий, екснардеп від «Свободи» та військовослужбовець Юрій Сиротюк, політкоментатор та військовослужбовець Кирило Сазонов.

Письменниця Оксана Забужко у блоці ICTV/СТБ розповідала про відзначання Міжнародного дня боротьби за права жінок. Вона заявляла, що 8 березня — привід цілий день говорити про права жінок, й саме ці сенси необхідно повернути даті. Цю ж тему обговорювали з керівницею ресурсу «Гендер в деталях» Тамарою Злобіною, головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк та співзасновницею ГО «Жіночий ветеранський рух» Юлією Кіріловою.


У блоці «Ми — Україна» про оперативну ситуацію у Бахмуті та жінок на війні говорили із заступницею міністра оборони Ганною Маляр.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1047
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду