Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2023 року

5 Березня 2023
1033

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1033
Візит Лукашенка до Китаю, «Юридичний Рамштайн» та Конгрес регіональних влад.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Ради» цієї доби було 22 гостьових включення. Серед них з постійними політичними коментаторами  марафону Ігорем Поповим, Дмитром Васильєвим, Олексієм Буряченком та головним консультантом Національного інституту стратегічних досліджень Іваном Усом

 

З Генеральним прокурором України Андрієм Костіним у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили про конференцію United for Justice та так званий «Юридичний Рамштайн». Він закликав країни-партнери України об’єднатись для того, аби всі воєнні злочинці були притягнуті до відповідальності. Особливо Путін та його найближче оточення — за злочини проти людяності та геноцид українського народу.

Про Другий міжнародний форум зі стратегічних комунікацій у гостьовій студії телеканалів ICTV та СТБ говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він розповів про боротьбу з російською пропагандою та «Інформаційний Рамштайн». А також міркував, що всі країни мають власні центри стратегічних комунікацій, але для системної боротьби з Росією не вистачає координації такої роботи.

Візит білоруського диктатора Олександра Лукашенка до Китаю у блоці «Ми — Україна» обговорили з білоруським опозиціонером Юрієм Губаревичем. Він вважав, що поїздка Лукашенка — намагання показати, що він все ще сильний лідер, який має певну суб’єктність та може діяти незалежно від рішень Путіна. Важливість Білорусі для Китаю Губаревич пояснює тим, що Піднебесна вважає себе світовою державою, яка намагається впливати на інші країни. Білорусь була потрібна Китаю для виходу на європейські ринки, проте наразі ця стратегія не спрацьовує.

Із заступником керівника Офісу президента Олексієм Кулебою у блоці телеканалу «Інтер» говорили про Конгрес регіональних влад та меншою мірою — відбудову України після перемоги. Кулеба цитував слова президента України Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака. 


Наприкінці доби показали інтерв’ю Анастасії Даугуле з українським співаком Микитою Алєкєєвим (Alekseev) та новий випуск програми «Акцент». Ведучий Олексій Фадєєв у ній говорив про геноцид українського народу (викрадення українських дітей росіянами) з адвокаційною директоркою Центру прав людини Zmina Альоною Луньовою та регіональною директоркою «SOS дитячі містечка України» Дар’єю Касьяновою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1033
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду