Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 березня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 березня 2023 року

3 Березня 2023
1304

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 березня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1304
«Мирний план Китаю», «ПВК Редан» і так зване «Брянське заворушення».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок марафону складався з повторів попередньої доби та програми «Нічна варта». У першій частині «Варти» говорили про ситуацію у Молдові, а до студії долучились військовий оглядач Денис Попович та постійний представник Молдови при ООН у 2006-2008 роках Олексій Тулбуре. Другу частину програми присвятили обговоренню ймовірних мирних переговорів між Україною та Росією й «мирному плану» Китая. До студії запросили виконавчого директора Китайської торговельної асоціації Руслана Осипенка та політкоментатора Володимира Фесенка. Зазначимо, що буквально за чотири години до включення Фесенко наживо обговорював російську пропаганду у студії «1+1».

Про появу так званого «ПВК Редан» у блоці «Інтера» говорили з кримінальним психологом Юрієм Ірхіним. Він сказав, що наразі це явище ще не доросло до рівня субкультури та навряд колись доросте. На думку Ірхіна,  «Редан» — це звичайний челендж, який тримається на реакції підлітків на заклики та схильність до наслідування. Також психолог казав, що подібні групові заклики застосовувались і до початку повномасштабної війни. Але появу «ПВК Редан» він пов’язує виключно з проведенням росіянами інформаційно-психологічної спецоперації, що має дестабілізувати ситуацію в тилу України.

Про так зване «Брянське заворушення» у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили з представником Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрієм Юсовим. Він сказав, що повномасштабна війна Росії проти України поглибила внутрішньополітичні проблеми в самій Росії. Також із Юсовим говорили про ймовірний початок громадянської війни в Росії. Гість наголошував, що, попри події на території агресора, задача українських військових — звільнити свою країну та повернути кордони 1991 року.

Пізніше цього дня ситуацію в Росії обговорювали також із радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком. Розмова тривала 40 хвилин.


З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком підіймали питання захисту української культурної спадщини. Міністр стверджував, що, аби міжнародні партнери серйозно ставились до української культури та допомагали її захищати, спочатку її необхідно захистити на рівні держави. Зокрема, Ткаченко доводив, що захист культурної спадщини необхідно прирівняти до захисту національної безпеки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1304
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду