Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2023 року

28 Лютого 2023
866

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
866
Роковини знищення літака «Мрія», вступ України до Євросоюзу та знищення російського літака у Білорусі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне. 

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Інтера» показали новий випуск програми Дмитра Чистякова «Обличчя» з військовослужбовцем Назаром Жолобовичем. Далі були чотири години повторів, зокрема глядачам ще раз показати інтерв’ю Ірини Баглай з військовослужбовцем Дмитром Кащенком та програму «Акцент».

Блок «1+1» розпочався з повтору частини «Нічної варти», у якій зі співробітником Державного музею авіації Валерієм Романенком говорили про російську авіацію. Перший раз цей випуск транслювали 24 лютого 2023 року.

Про літак «Мрія» та його знищення росіянами у блоці «1+1» говорили з пілотом-випробувачем держпідприємства «Антонов» Віктором Гончаровим. Він ділився своїм досвідом роботи з літаком, його важливістю для українців, переконанням, що літак можна було врятувати. Розмова відбувалася на фоні самої «Мрії», в ангар якої росіяни поцілили 27 лютого 2022 року. 

Про потенційне відновлення літака говорили з генеральним конструктором «Антонова» Владиславом Власиком. Він стверджував, що відновлена «Мрія» буде потужнішою та зможе літати набагато далі. Відбудова літака стане міжнародним проєктом — підприємство розраховує на фінансову підтримку закордонних партнерів. Далі цього дня з Владиславом Власиком говорили також у блоці Суспільного.

Ймовірне членство України у Європейському союзі у блоці «Ради» обговорили з політичним коментатором та ексрадником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим. Його включення звелося до того, що Україні важливо вступити до Євросоюзу й країна активно працює над інтеграцією. Зазначимо, що Смірнов регулярно включається до гостьових студій каналів-учасників марафону. Починаючи з 1 травня 2022 року він взяв участь у понад сотні ефірів, зазвичай щодо війни та відбудови.

Про дипломатичні відносини з Саудівською Аравією у блоці «Ради» говорили з радницею керівника Офісу президента  Дарією Зарівною. Вона розповіла про зміст співпраці з Саудівською Аравією та допомогу цієї країни в обмінах утримуваними особами між Україною та Росією. 

Можливе знищення літака російської авіарозвідки на території Білорусі обговорювали у блоці Суспільного з журналістом білоруського телеканалу «Бєлсат» Олександром Папком. Він  сказав, що попри те, що білорусам важко проводити партизанські диверсійні спецоперації, удар по літаку — не перша така акція.

Наприкінці доби у блоці Суспільного показали інтерв’ю з новим президентом Чехії, колишнім генералом НАТО Петером Павелом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
866
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду