Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2023 року

10 Березня 2023
709

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
709
Співпраця США та України, виїзна студія «1+1» у Празі та життя фермерів
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Підтримку України з боку США у блоці «Ми — Україна» оцінював політкоментатор Дмитро Абрамсон. Він говорив  про збільшення фінансової допомоги Україні та її зв'язок з майбутніми президентськими виборами у Штатах. Також про США та Україну спілкувалися з депутатом округу Рок, штату Вісконсин Юрієм Рашкіним, який свого часу вів програми про Росію на американському радіо. Обидва коментатори системно долучаються лише до гостьових студій телеканалу «Ми — Україна».

Загалом у блоці «Ми — Україна» було чотирнадцять гостьових включень.

У блоці Суспільного повторили інтерв’ю з військовослужбовцем та нардепом VII та VIII скликань Єгором Фірсовим. Вперше  його транслювали 6 березня.

З нагоди інавгурації нового президента Чехії Петера Павела команда «1+1» організувала виїзну студію у Празі. До неї запросили старшого аналітика центру «Європейські цінності» Давида Стуліка, редактора «Радіо Свобода» Ростислава Хотина, волонтера Яна Полака та переселенку з Києва Олесю Гнатюк.

Двічі у нацмарафоні включали грузинську парламентарку та колишню керівницю Національної поліції України Хатію Деканоїдзе — у блоках Суспільного та «1+1».

Про зерновий коридор у блоці «плюсів» говорили з нардепом Сергієм Лабазюком («За майбутнє»). Він дав власну оцінку зерновій угоді та розповів про настрої українських фермерів. Згодом, з його колегою по депутатській групі Іваном Чайківським («За майбутнє») життя аграріїв обговорювали у блоці «Ради».

Інформацію Головного управління розвідки про плани росіян влаштувати провокацію на білорусько-українському кордоні у гостьовій студії «Ради» коментував радник керівника Офісу президента  Сергій Лещенко. Крім того, з ним говорили про російську пропаганду.


Цю ж тему продовжили з керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим. Він розповів про залученість російських пропагандистів до протестів у Грузії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
709
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду