Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 лютого 2023 року

27 Лютого 2023
821

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
821
Українська формула миру, російська пропаганда та ситуація в Молдові.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Заступник директора Міжнародного центру протидії російській агресії Дмитро Громаков у блоці «Ради» розповідав, як росіяни ставляться до повномасштабної війни проти України. На його думку, після 150 тисяч загиблих військових російський народ почав усвідомлювати ціну війни. Обговорювали також намагання Путіна втягнути у війну якомога більше країн і створити СРСР 2.0. Як стверджує Громаков, росіяни фактично почали реінкарнацію Радянського союзу окупацією Криму. Також гість вважає, що, попри санкції, Росія буде просувати свої наративи й пропаганду через людей, яких Кремль залучав до мережі протягом 30 років.

До гостьової студії «Ради» долучали постійних політичних коментаторів Дмитра Васильєва, Петра Олещука, Володимира Фесенка, Івана Уса та Олексія Буряченка. Останній говорив про «формулу миру Зеленського» й те, що світ її підтримує. Як приклад гість навів голосування Генасамблеї ООН

Про конкурс «Створено жінками» говорили з головною редакторкою Elle Україна Сонею Забугою. За її словами, війна не змінила мети конкурсу: допомогати жінкам, які володіють малим бізнесом. Гостя розповідала, що жінкам важче отримати фінанси та створити свої стартові проєкти, ніж чоловікам. Під час розмови на екрані була плашка з адресою сайту конкурсу.

У блоці «Ми — Україна» про українську формулу миру та її підтримку на рівні ООН говорили з нардепом Денисом Масловим («Слуга народу»). Він звертав увагу, що Резолюцію підтримали не лише Європейські країни, але й країни Африки, Азії та одна країна Латинської Америки. Також Маслов акцентував увагу, що над посиленням підтримки України працюють президент, українські дипломати та «керівник Офісу президента пан Андрій Єрмак».

З політичним коментатором Вадимом Денисенком у блоці «Інтера» говорили про соціологічне дослідження емоційно-психологічного стану українців, яке провів Український інститут майбутнього. 

У новому випуску програми Олексія Фадєєва «Акцент» аналізували ситуацію в Молдові. Гостями студії стали член аналітичного центру «Об’єднана Україна» Дмитро Левусь та експерт ради зовнішньої політики «Українська призма» Сергій Герасимчук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
821
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду