Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2023 року

1 Березня 2023
1029

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1029
Соцопитування росіян, оборона Бахмута та наркокартель у Кривому Розі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Частина нічного блоку Суспільного складалася з повтору етеру попередньої доби. Крім цього, глядачам показали інтерв’ю з військовослужбовцем Святославом Сиротою, публіцистом Вахтангом Кебуладзе та блогеркою й колишньою журналісткою телеканалу СТБ Еммою Антонюк. З останньою говорили про роботу в кадрі, розвиток YouTube-каналу, суб’єктивність у блогах та роль української мови в суспільстві.

Про роботу Верховної ради у блоці телеканалу «Ми — Україна» наживо говорили з першим заступником голови парламенту Олександром Корнієнком («Слуга народу»). Народний депутат розповідав про Асамблею Міжпарламентського союзу в Бахрейні. Зокрема, про роботу українських нардепів над тим, щоб виключити Росію зі складу Асамблеї, та покращення стосунків з африканськими країнами. Розмова з Корнієнком тривала 21 хвилину.

Настрої російського суспільства у блоці «Інтера» обговорили з керівником Інституту конфліктології та аналізу Росії Олександром Шульгою. Шульга розповідав про опитування свого центру IKAR, згідно з яким російська молодь не підтримує війну. Гість доводив, що такі дані можна вважати репрезентативними, адже питання не містили оцінок, а отже буцімто не наражали росіян, які відповідали на них, на небезпеку. Зазначимо, що центр IKAR проводить опитування росіян останні три місяці: попередні підсумки опитувань виходили у грудні 2022 року та січні 2023 року. Також нагадаємо, що Олександр Шульга веде авторську програму «Без вас» на телеканалі «Рада», яка виходить в етер, коли цей канал працює у вечірньому слоті. Там ведучий із гостями обговорює актуальну ситуацію в Росії.

Про ситуацію у Бахмуті у гостьовій студії телеканалів ICTV та СТБ говорили із заступницею міністра оборони України Ганною Маляр. Зокрема, вона розповіла про участь в обороні Бахмута командувача Сухопутних військ ЗСУ генерала-полковника Олександра Сирського.

Далі в етері показали інтерв’ю з головою правління «Нафтогазу» Олексієм Чернишовим. Говорили про роботу компанії, її важливість для енергетичної безпеки України та проходження цьогорічного опалювального сезону.

З приводу ліквідації наркокартелю у Кривому Розі інтерв'ювали речницю Національної поліції України Мар’яну Реву. Вона розповідала про те, що до незаконної діяльності було залучено щонайменше 150 осіб (усі задокументовані), організація мала чітку структуру та мережу лабораторій. За словами Реви, діяльність спільноти документувалася протягом року, фіксували всіх учасників та їхні ролі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1029
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Введіть Ім'я
424 дн. тому
Мало того лайна моноканалу, та давайте пересказувати
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду