Про що говорили в етері спільного телемарафону першого березня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону першого березня 2023 року

2 Березня 2023
1180

Про що говорили в етері спільного телемарафону першого березня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1180
«Мирний план» Китаю, боротьба з «ПВК Редан» та ввезення в Україну безпілотників.
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок нацмарафону, у якому працювали команди телеканалів ICTV та СТБ, складався з повторів. Зокрема, двічі повторювали підсумковий випуск новин попередньої доби, у якому було включення радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка. Під час трансляції на екрані не було плашки «повтор».

«Мирний план» Китаю цього дня у блоці телеканалу «Рада» коментував виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко. За його словами, Китай зацікавлений не в допомозі Україні, а максимальному ослабленні Росії та створенні нового світового безпекового формату, у якому Пекін відіграватиме ключову роль.

Про можливість подати заяву на шлюб у застосунку «Дія» говорили з керівником із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстиславом Баніком. Також Банік розповідав про можливість доступу до радіо й телебачення через «Дію». І плани щодо нових функцій: розмитнення авто, заміна посвідчення водія, отримання довідки про несудимість.

З директором Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки України Андрієм Шаповаловим говорили про появу в Україні так званого молодіжного руху «ПВК Редан». За словами гостя, поява цих субкультур та їхня надмірна популярність — це результат роботи російських пропагандистів і спеціалістів з інформаційних атак. Для просування своїх наративів росіяни використовують штучний інтелект та великі ботоферми, стверджував Шаповал. А багато груп, які наразі створюють враження масштабності субкультури «ПВК Редан», — це начебто перейменовані групи, які раніше виступали проти вакцинації.

Про забезпечення аеророзвідки Збройних сил України у блоці Суспільного говорили з керівницею Центру підтримки аеророзвідки Марією Берлінською, експертом з авіації Валерієм Романенком, народними депутатами Федором Веніславським («Слуга народу») і Романом Костенком («Голос»), засновником компанії Drone.UA Валерієм Яковенком та координаторкою платформи United24 Ярославою Гресь.

З гостями обговорювали посилення контролю за ввезенням в Україну безпілотників та комплектуючих до них. Також рекламували збір United24 на дрони: усі, хто задонатить понад п’ять гривень, візьмуть участь у розіграш 400 пачок солі з автографами актора Марка Гемілла та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента України, у блоці «1+1» говорив про настрої російського суспільства, ситуацію на передовій, ставлення міжнародних партнерів до України та завершення війни. Зазначимо, що наразі Подоляк регулярно коментує в нацмарафоні питання міжнародної та української політики.

У блоці «1+1» тему безпілотників та створення українського БПЛА «Довбуш» обговорили з автором цього проєкту, співзасновником «Монобанку» та колишнім топменеджером «ПриватБанку» Володимиром Яценком.

Наприкінці доби у блоці «1+1» зробили офлайн студію, у якій говорили про російську пропаганду та методи боротьби з нею. До участі запросили політкоментаторів Володимира Фесенка та Олексія Ковжуна, економіста Ярослава Романчука та політтехнолога Сергія Гайдая. Онлайн до студії включався російський блогер Марк Фейгін.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1180
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду