Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2023 року

25 Лютого 2023
1577

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1577
Роковини повномасштабного вторгнення, пресконференція Володимира Зеленського та документальний фільм «Рік».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «1+1», «Інтер», «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, ICTV/СТБ.

О четвертій годині ранку у блоці «1+1» розпочався спецвипуск приурочений до роковин початку повномасштабного вторгнення в Україну. У студії працювала ведуча Марічка Падалко. Онлайн включалися: волонтер Олексій Прокопенко, директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик, президент Freedom House у 1994-2004 роках Адріан Каратницький та міський голова Борисполя Володимир Борисенко.

З речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом у блоці «Інтера» говорили про загрозу ракетних ударів по Україні на роковини повномасштабного вторгнення. Також він розповів про минулорічний план росіян перекинути до Києва десант із використанням літаків ІЛ-76  та захопити столицю. Крім того, за словами Ігната, росіяни сподівались ракетними ударами знищити протиповітряну оборону України.

О 8 ранку до марафону долучилась «Рада», хоча за стандартною етерною сіткою телеканал не мав працювати цього дня. «Рада» організувала виїзну гостьову студію біля мосту на Київщині, який підірвали у перші дні вторгнення ворога. Паралельно працювала звичайна гостьова студія.

З нардепом Давидом Арахамією («Слуга народу») у блоці «Ради» піднімали тему перемовин з Росією. Арахамія сказав, що зараз обговорення з росіянами будь-яких тем, крім обміну полоненими та зернового коридору, неможливі.

З 10:00 до 10:30 транслювали виступ Володимира Зеленського перед українськими військовими.

Гостьову студію Суспільного зробили на головному залізничному вокзалі столиці «Київ-Пасажирський». Паралельно також працювала звичайна студія. Разом з гостями обговорювали роботу залізниці, евакуацію та життя біженців. До ефіру долучились голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін, біженка Марія Зав'ялова та директорка Інституту демографії та соціальних відносин Елла Лібанова.

Далі в етері марафону показали пресконференцію президента України Володимира Зеленського з нагоди роковин повномасштабного вторгнення. Під час трансляції конференції камери показали у першому ряду українського бізнесмена та власника медіахолдингу Starlight media Віктора Пінчука. Два канали з його групи — ICTV та СТБ — працюють над виробництвом нацмарафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом». 

О 21:00 в етері нацмарафону розпочався показ документального фільму Дмитра Комарова «Рік».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1577
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду