Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 лютого 2023 року

24 Лютого 2023
911

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
911
Зустріч нардепів з Папою Римським, набір до «Гвардії наступу» та роковини початку війни.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

П’ять годин нічного шестигодинного блоку, у якому працювали команди телеканалів ICTV та СТБ, складалися з повторів. Крім них, до гостьової студії включали Юрія Пойту, керівника секції азійсько-тихоокеанського регіону Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, та режисерку Тоню Ноябрьову.

З нардепами Ростиславом Тістиком («Слуга народу») та Сергієм Лабазюком («За майбутнє») у гостьовій студії телеканалу «Рада» говорили про першу поїздку у Ватикан депутатської групи дружби між Україною та Святим Престолом. Політики розповідали про зустріч із Папою Римським. Зокрема, Тістик сказав, що зустріч із Франциском була теплою й депутатам вдалось донести свою позицію. 

Набір до «Гвардії наступу» у блоці «Ради» обговорили з начальником штурмової бригади «Сталевий кордон» Валерієм Падитилем. Він сказав, що до його бригади вже подали 3500 заявок зі всієї України. Також Падитель розповів, що основу бригади складатимуть діючі прикордонники, а з добровольців відбирають найбільш мотивованих. Зазначимо, що за даними пресслужби «Гвардії наступу», до штурмових бригад вже подали заявки 35 тисяч українців та українок. 1710 добровольців встигли пройти військово-лікарську комісію й частина вже тренується у бригадах.

З головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк говорили про глобальну конференцію ЮНЕСКО в Парижі. Гостя розповіла, що учасники конференції обговорюють механізми боротьби з мовою ненависті й пропагандою у цифровому просторі.

У блоці Суспільного показали нове інтерв’ю з міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком. Із ним говорили про роботу міністерства, участь підрозділів МВС у бойових діях, співпрацю з військовими. Також цього дня показали інтерв’ю з аналітикинею Київської школи економіки Юлією Павицькою.

У блоці «1+1» про рік війни говорили з колишнім прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Також до гостьової студії «1+1» запросили ведучого телеканалу Дмитра Комарова, який розповідав про фільмування російських злочинів та військову журналістику. Під час включення анонсували його авторський документальний фільм «Рік», який покажуть в етері нацмарафону 24 лютого.

Наприкінці доби у блоці «1+1» показали програму присвячену роковинам повномасштабного вторгнення. У студії наживо говорили з ведучим ток-шоу «Сніданок з 1+1» Єгором Гордєєвим, радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком, заступником голови Верховної Ради України Олександром Корнієком, політкоментатором Валентином Гладких, співзасновником Українського інституту майбутнього Юрієм Романенком та колишнім заступником міністра економіки Польщі Пьотром Кульпою

Також онлайн включались міський голова Харкова Ігор Терехов, мер Львова Андрій Садовий, ексрадник Офісу президента Олексій Арестович та посол США в Україні у 2003-2006 роках Джон Гербст.

О 23:30 в етері нацмарафону розпочався показ документального фільму спеціальної кореспондентки ТСН у США Ольги Кошеленко «Розвідка. В голові у диктатора». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
911
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду