Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 лютого 2023 року

21 Лютого 2023
1002

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1002
Візит Джо Байдена до Києва, старт ChatGPT в України та підсумки «Рамштайна» від Олексія Резнікова.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Про початок роботи чатбота ChatGPT в Україні у блоці «Ради» говорили з керівником секретаріату Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Андрієм Забловським. Він розповів про декілька особливостей роботи з ботом. Зокрема, сказав, що сервіс оперує даними до 2021 року, і це треба враховувати, оцінюючи його відповіді на запити. Якщо користувачі хочуть написати за його допомогою статтю, частину програмного коду або створити законопроєкт, це варто враховувати. При цьому ChatGPT можна зручно використовувати для пошуку та систематизації інформації, а не для створення унікального контенту.

Результати Мюнхенської безпекової конференції у гостьовій студії «Ради» обговорили з політкоментатором Олексієм Якубіним. Крім нього з гостей, які регулярно долучаються до блоків «Ради», включались політкоментатори Олексій Буряченко та Ігор Петренко, виконавчий директор Української асоціації міжнародного права Роман Єделєв, експерт з міжнародної економіки Іван Ус та воєнний експерт Ігор Романенко.

Результати останньої зустрічі у форматі «Рамштайн» у блоці телеканалів ICTV та СТБ обговорили з міністром оборони України Олексієм Резніковим. Він розповів, що задоволений останнім «Рамштайном» і посиленням Антиросійської коаліції, яка налічує вже 54 країни. Також говорили про навчання українських військових, допомогу з передачею озброєння.

Із засновником видавництва «Лабораторія» Антоном Мартиновим у гостьовій студії ICTV/СТБ говорили про видання книжки «Маріуполь. Надія». Він розповів про досвід авторки книжки, маріупольської журналістки Надії Сухорукової, яка вела щоденник в окупації. Мартинов розповів, що видавництво дуже поспішало, аби видати книжку до 24 лютого 2023 року.

Гостьову студію телеканалу «Ми — Україна» розпочали з обговорення візиту американського президента Джо Байдена до Києва. Першим до розмови долучився експерт-міжнародник Руслан Осипенко, який сказав, що візит Байдена — послання для Китаю й Росії. Далі говорили з експертом ради зовнішньої політики «Українська призма» Олександром Краєвим, політологинею Оксаною Мельничук, політкоментатором Володимиром Фесенком та радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

У блоці «Інтера» про візит Байдена до Києва говорили зокрема й з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Він озвучив свою оцінку важливості дипломатичних стосунків зі США й візит американського президента. Єрмак сказав, що завдяки його співпраці з радником із національної безпеки президента США Джейком Салліваном удалось організувати візит Байдена до Києва.

Наприкінці доби у блоці «Інтера» показали інтерв’ю Анастасії Даугуле з українським письменником Любкою Дерешем. У програмі Олексія Фадєєва «Акцент» побували керівник Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан та виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1002
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду