Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 лютого 2023 року

18 Лютого 2023
1172

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1172
Українські мобільні мережі, Мюнхенська безпекова конференція та новий випуск «VIP з Наталією Мосейчук».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок, у якому працювали команди телеканалів ICTV та СТБ, складався з повторів. Під час трансляції етеру попередньої доби, зокрема й випуску новин, плашки «повтор» на екрані не було.

У блоці «Ради» говорили з Тарасом Стеценком, керівником із розвитку політики у сфері телекомунікацій Мінцифри. Він розповів, що мобільні оператори продовжують закуповувати генератори для базових станцій та підключати людей до мереж стійкого зв’язку. За словами чиновника, через обстріли мобільні оператори досі не змогли провести ремонтні роботи й підключення на деокупованих територіях. Тому в Запорізькій області працює 50% мереж, на Донеччині — 40%, а на Херсонщині — 25%, тоді як у Луганській області мобільного зв’язку від українських операторів немає взагалі. Крім того, зі Стеценком говорили про можливість українців використовувати вільний роумінг на території Євросоюзу.

Про Мюнхенську безпекову конференцію у блоці «Ради» говорили з народним депутатом від «Слуги народу» Сергієм Іонушасом. Він стверджував, що ситуація в Україні — це головна тема конференції й розповів про очікування від зустрічі: постачання зброї та дискусію навколо відповідальності за воєнні злочини. Далі очікування від конференції також обговорили з заступницею голови правління Центру оборонних стратегій Аліною Фроловою та кореспонденткою «Радіо Свободи» у Брюсселі Зоряною Степаненко. Пізніше Степаненко також включали до гостьової студії Суспільного.

Політичний коментатор Ростислав Смірнов говорив про ймовірний повторний наступ російської армії на Україну та внутрішньополітичну ситуацію у Росії. Зазначимо, що раніше Смірнов коментував події як радник міністра внутрішніх справ. Загалом до слота телеканалу «Рада» цього дня долучилось 27 гостей.

У слоті Суспільного цього дня теж було 27 гостьових включень, а також запис інтерв’ю з головою правління національної енергетичної компанії «Укренерго» Володимиром Кудрицьким.

В офлайн студії «1+1» відкриття Мюнхенської безпекової конференції обговорювали з заступником міністра закордонних справ України Андрієм Мельником, експертом Центру оборонних стратегій Олександром Харою та народним депутатом від «Слуги народу» Федором Веніславським.


Наприкінці доби показали програму «VIP з Наталією Мосейчук». Ведуча «1+1» говорила з командиркою мінометного взводу Ольгою Бігарь («Відьмою»), яка пішла захищати Україну у лютому 2022 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1172
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду