Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 лютого 2023 року

17 Лютого 2023
1043

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1043
Поява CNN International у «Дія.TV», російська пропаганда у Латинській Америці та виїзд українців за кордон.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок, у якому працювала команда Суспільного, складався з повторів. Повторили частину етеру попередньої доби й інтерв’ю, які транслювались раніше.

Про нові функції застосунку «Дія» у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили з керівником із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мирославом Баніком. Зокрема говорили про можливість дивитись у  «Дія.TV» CNN International. Він розповів, що це вдалось зробити завдяки сприянню CNN та українського сервісу Megogo. Також він нагадав, що функція перегляду каналів працює в Україні й зокрема CNN International працюватиме лише на території України. Зараз у «Дія TV» доступний канал «Рада», музичний Megogo Live, дитячі «Піксель» та «ПлюсПлюс», спортивний XSport та Суспільне Київ та Суспільне Культура.

Заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи Олександр Гладун у блоці «Ми — Україна» розповів про кількість мігрантів, які покинули Україну. За оцінками інституту, понад 8 мільйонів українців виїхали за кордон з 24 лютого 2022 року. За його словами, виїзд українців відбувався у двох напрямках. Частина українців добровільно виїхала до Європи, проте була й примусова депортація українців на територію Росії. Гладун сказав, що повернення людей під великим питанням, зокрема залежатиме від того чи буде мігрантам куди повертатись, чи будуть для цього економічні стимули й чи зможуть вони знайти себе у Європі.

Із заступником керівника Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при міністерстві культури України Миколою Балабаном говорили про російську пропаганду та основні наративи, які вона поширює. Він розповів, що пропаганда Росії активно працює як у європейських країнах, так й у латиноамериканських. За його словами, саме на територіях Латинської Америки, Африки та Сходу пропаганда Росії все ще ефективна. Крім того, Балабан сказав, що з 24 лютого 2022 року російська пропаганда ефективно працює лише через соціальні мережі, поєднуючи бойові дії з вкидами пропагандистських наративів. Один з основних таких наративів — продаж української електроенергії за кордон.

Про військову журналістику та роботу у полі цього дня у блоці ICTV/СТБ говорили з репортером «Військового телебачення України» Данилом Іщенком та журналісткою інформаґенції «АрміяІнформ» Оксаною Іванець.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1043
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду