detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
25.02.2023 12:00
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2023 року
Роковини повномасштабного вторгнення, пресконференція Володимира Зеленського та документальний фільм «Рік».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «1+1», «Інтер», «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, ICTV/СТБ.

О четвертій годині ранку у блоці «1+1» розпочався спецвипуск приурочений до роковин початку повномасштабного вторгнення в Україну. У студії працювала ведуча Марічка Падалко. Онлайн включалися: волонтер Олексій Прокопенко, директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик, президент Freedom House у 1994-2004 роках Адріан Каратницький та міський голова Борисполя Володимир Борисенко.

З речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом у блоці «Інтера» говорили про загрозу ракетних ударів по Україні на роковини повномасштабного вторгнення. Також він розповів про минулорічний план росіян перекинути до Києва десант із використанням літаків ІЛ-76  та захопити столицю. Крім того, за словами Ігната, росіяни сподівались ракетними ударами знищити протиповітряну оборону України.

О 8 ранку до марафону долучилась «Рада», хоча за стандартною етерною сіткою телеканал не мав працювати цього дня. «Рада» організувала виїзну гостьову студію біля мосту на Київщині, який підірвали у перші дні вторгнення ворога. Паралельно працювала звичайна гостьова студія.

З нардепом Давидом Арахамією («Слуга народу») у блоці «Ради» піднімали тему перемовин з Росією. Арахамія сказав, що зараз обговорення з росіянами будь-яких тем, крім обміну полоненими та зернового коридору, неможливі.

З 10:00 до 10:30 транслювали виступ Володимира Зеленського перед українськими військовими.

Гостьову студію Суспільного зробили на головному залізничному вокзалі столиці «Київ-Пасажирський». Паралельно також працювала звичайна студія. Разом з гостями обговорювали роботу залізниці, евакуацію та життя біженців. До ефіру долучились голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін, біженка Марія Зав'ялова та директорка Інституту демографії та соціальних відносин Елла Лібанова.

Далі в етері марафону показали пресконференцію президента України Володимира Зеленського з нагоди роковин повномасштабного вторгнення. Під час трансляції конференції камери показали у першому ряду українського бізнесмена та власника медіахолдингу Starlight media Віктора Пінчука. Два канали з його групи — ICTV та СТБ — працюють над виробництвом нацмарафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом». 

О 21:00 в етері нацмарафону розпочався показ документального фільму Дмитра Комарова «Рік».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY