Микола Княжицький: «Від лютого 2007 року на платіжних документах «МедіаДому» немає жодного мого підпису»

5 Листопада 2007
33243
5 Листопада 2007
19:46

Микола Княжицький: «Від лютого 2007 року на платіжних документах «МедіаДому» немає жодного мого підпису»

33243
У світлі наближення зборів учасників ТОВ «МедіаДім» його акціонер і колишній керівник коментує конфлікт із Володимиром Костеріним, перспективи розвитку «Газети 24» і каналу ТОНІС та своїх власних медіа проектів.
Микола Княжицький: «Від лютого 2007 року на платіжних документах «МедіаДому» немає жодного мого підпису»
До зборів учасників ТОВ «МедіаДім», які мають розставити крапки над «і» у тривалій суперечці екс-керівника холдингу «МедіаДім» Миколи Княжицького, головного редактора газети «24» Віталія Портникова із бізнесменом і політиком Володимиром Костеріним, залишилось 9 днів. Як уже повідомляла «ТК», Княжицький з Портниковим мають намір зробити засідання учасників ТОВ публічним, запросивши на нього журналістів з-поза «Медіадому».
 
Щоправда, про стосунок Володимира Костеріна до «Медіадому» можно говорити тільки опосередковано. Адже офіційно до складу учасників ТОВ «МедіаДім» входять: ТОВ «Левас» - 85 %, ВАТ «ВОК-СТРіМ» - 5 % («Це компанія, яка називає себе «холдингом Костеріна»…) та фізичні особи Микола Княжицький (9%) і Віталій Портников (1%). Тож формально, як наголосив в розмові з «ТК» Княжицький, оскільки основним учасником ТОВ «Медіа дім» є «ТОВ «Левас», директором якого є нікому не відома пані Василенко, то й основним власником газети «24» є невідома нікому пані».
 
«Газета 24» і портал «24» є активами ТОВ «МедіаДім». А телеканал «ТОНІС» має лише умовний стосунок до решти активів умовного медіахолдингу Костеріна – це є відкрите акціонерне товариство (ВАТ), засновниками якого є Володимир Костерін та Наталя Жиліна, а на сьогодні кількість його акціонерів є близько десяти фізичних та юридичних осіб.
 
Про причини, що спонукали апелювати до громадськості, а не до суду, про складні майнові стосунки з Костеріним, якого Княжицький відкрито звинувачує у рейдерстві («Фактично вони вкрали мої компанії»), про схему менеджерсько-фінансового управління в холдингу «МедіаДім», а також про наміри викупити проект «Газета 24» та запустити власний супутниковий канал НБР – в інтерв’ю Миколи Княжицького «Детектор медіа».
 
-         Пане Миколо, що вам відомо про нові призначення в холдингу?
-         Лише те, що на нараді з працівниками озвучили прізвище Олександра Ткаченка, з яким начебто було проведено переговори. Також прозвучали прізвища колишньої голови правління ТОНІСа Євгенії Батаєвої та екс-керівника служби маркетингу каналу. Це було оголошено публічно. До того ж я знаю це як приватна особа, а не як співвласник. Єдине, що я зробив - через «ТК» висловив побажання, щоб нового головного редактора газети «24» запропонував сам колектив. Наскільки мені відомо, у колективі обговорюють кандидатуру Олега Іванцова .
 
-         Ви з Віталієм Портниковим робили заяви щодо того, що збираєтеся створити новий медіа-проект в Україні з амбіціями «Газети виборчої»…
-         Я би не називав це амбіціями «Газети виборчої», бо такі серйозні інформаційні видання є у будь-якій європейській країні. Припустімо, в тій же Великій Британії є «Таймс», «Індепендент», «Дейлі Телеграф». В тій же Польщі, крім «Виборчої», є ще й «Джєннік», «Жеч Посполита», зараз стартує газета «Польська» – ще одна загальнопольська газета нетаблоїдного типу… У нас же, на жаль чи на щастя для тих, хто хоче цим займатися, ця ніша є недозаповнена. І якщо нам вдасться переконати інвестора – ми це зробимо.
 
-         Про яку суму йдеться?
-         Це комерційна таємниця. Але скажу, що внесок в основний капітал має становити менше від 10 мільйонів доларів. При чому через 4 роки вартість проекту буде від 30 до 70 млн. доларів. Я бачу, що зацікавленість у таких проектах є досить високою, але цей інтерес має бути обґрунтованим із фінансового боку. До речі, я, як співвласник, пропонував на зборах засновників викупити всі частки видання. Але для цього має бути адекватна ціна. Бо в інакшому випадку вигідніше робити старт-ап і починати з нуля новий проект. Між іншим, на початку роботи над проектом «24» були досить ефективні зустрічі і з польською «Агорою», і з іншими стратегічними та фінансовими інвесторами – вони готові були розглядати можливість входження навіть міноритарними учасниками, - і з багатьма іншими інвестиційними фондами і банками…
 
-         Щоби знову не чути про комерційну таємницю, я не питатиму про ціну пакету «24», але запитаю так: ми знаємо з відкритих джерел, що газета «День» була продана цього літа за $5 млн.  Це адекватна ціна для ринку?
-         Щоб виміряти вартість газети, треба помножити EBIDTA (дохід до виплати податків на прибуток, процентів та амортизації) на певні мультиплікатори (множники). Ці мультиплікатори можуть бути різними: приміром, щодо телебачення вони сягають 25. Тобто прибуток, який телеканал мав за рік, множиться на 25, і ви отримуєте вартість телеканалу. У преси він, звичайно, дещо менший. Але ми рахували варіант із мультиплікаторами 7, 8 і 9. Тобто ви можете оцінити,  варта чи не варта газета «День» цих грошей, якщо візьмете її прибуток. Якщо вони за рік заробили 700 чи 800 тисяч доларів, їх можна було сміливо купувати за ці гроші.
 
-         А «Газета 24» коштує більше?
-         Зараз - ні. Вона виходила лише півроку. Перші півроку газета тільки формує свій рейтинг, інакше неможливо домовлятися з рекламодавцем. За півроку після появи на ринку газета може бути включена до рейтингів  TNS Ukraine. Отже, перші цифри ми отримали лише нещодавно.
 
-         Чи втішні ці дані?
-         Близько трьох відсотків. Це повне виконання нашого бізнес-плану, адже основною валютою є рейтинги TNS, а не наклад. У Європі, наприклад, про видання судять за соціологічними дослідженнями та проданим або розданим тиражем. Але в Україні ви не можете дізнатись із незалежних джерел відсотки повернень із точок продажу, тому наклад не може бути визначальним. Попри те, що ми фактично не провели початкової рекламної кампанії, а наступна, яка мала пройти перед вереснем, була зірвана, ми повністю вийшли на запланований показник.
 
- Відомо, що ви маєте намір викупити бренд «Газета 24». Ви вже зробили офіційну пропозицію Володимиру Костеріну?
-         Я запропонував це на вашому сайті і вніс до офіційного порядку денного зборів учасників, які призначено на 14 листопада.
 
-         Якась відповідь на пропозицію була?
-         Ще ніякої.
 
-         Які ваші прогнози: чи буде прийнята ця пропозиція?
-         Прогнозувати важко. Але, якщо дивитись із погляду здорового глузду… Зараз із газети звільнився практично весь менеджмент: головний редактор, головний бухгалтер, технічний директор, керівник юридичного відділу, перші особи інших відділів… Це й були ті люди, які розробляли проект як бізнес. Не треба забувати – ми готували його півтора року, ще до того, як я почав працювати з Костеріним.
 
-         …?
-         Спершу в нас був інший інвестор, із яким події розвивались досить непогано. Це вузько профільна компанія, яка займається не медіа, а іншим бізнесом, і входить до першої десятки у своїй індустрії. Вона заробила гроші на своїй індустрії та хотіла інвестувати в інший бізнес. Це не великі олігархи, а люди, які мають 100 мільйонів – не більше. До речі, зараз ми так само контактуємо з людьми, які не займалися медіа взагалі.
 
- Чому вони зацікавлені інвестувати саме у медіа?
-         На моє переконання, медіа – найцікавіший бізнес, який існує в цій частині світу. В Україні є люди, які хочуть читати, розважатися. Рекламний ринок буде рости. До людей треба якимось чином доносити рекламу. В Україні, наприклад, зростає попит на машини. А де їх можна рекламувати? На телебаченні – дорого. Якщо ж ви видаєте газету для середнього класу або робите сайт для цієї категорії, ви маєте аудиторію, яка цікавить рекламодавців. Я чекаю на значне зростання non-TV медіаносіїв. Але на місці Костеріна я думав би про продаж цього бізнесу. Не обов’язково нам. Зараз «Газета 24» ще має якусь вартість за показниками TNS. Але, оскільки керівники, які робили проект, покинула його, збитки зростатимуть, і тоді газету взагалі ніхто не купить.
 
-         Але, знов-таки, досвід газети «День» показує…
-         Послухайте, ми ж не знаємо всіх умов і особистих стосунків, які призвели до цієї угоди. Я не хотів би про це говорити.
 
 
- Тоді повернімося до вашої співпраці з польською «Агорою»: у чому вона полягала?
- Ми зустрічалися й підписали угоду про нерозголошення про те, в чому ця співпраця полягає :) Але на вашому сайті було інтерв’ю з представником «Агори», який сказав, що вони дуже уважно спостерігають за проектом «24».
 
- А вам не здається, що вони подивились на вас і вирішили розпочати роботу в Україні з Інтернет-проекту? Робити бізнес на пресі в Україні неможливо?
- Важко – але не неможливо. До того ж, зараз у Європі новий тренд – безкоштовні газети. В Іспанії є серйозна безкоштовна газета з тією ж назвою, «24». Не таблоїд, а газета з серйозними великими статтями, аналітикою. Для нас це незвично, але там такі видання мають свого читача.
 
- А існують за рахунок реклами?
- Звісно. І в «Газети 24» ситуація така сама. Вона, можна сказати, «платно-безкоштовна». Наше завдання було – дійти до читача, а що в Україні точок продажу не так багато, застосовувалась мішана схема розповсюдження. Ми продавалися на розкладках, але водночас мали дуже перспективні контракти. Зараз вони зупиняться, тому я не хочу про них говорити, але були домовленості про безкоштовне розповсюдження газети в дуже великій мережі, де вона потрапляла б до нашої цільової аудиторії. Йдеться про схему, схожу на розповсюдження KyivPost – ця газета лежить в усіх ресторанах. Але це ж не дешева безкоштовна газетка, а серйозний ЗМІ, який існує за рахунок рекламодавців.
 
- Віталій Портников буде вашим партнером у наступному проекті?
- Якщо в мене буде змога залучити Віталія, якого я вважаю одним із найкращих журналістів України, у свої проекти, і йому це буде цікаво, – для мене це буде великою честю.
 
- Себто поки що домовленості ви не маєте?
- Над газетним проектом ми працюємо разом уже зараз. Що ж до телевізійних, я пропонуватиму Віталію співпрацю. Та він так само співпрацює з іншими медіа – «Радіо Свобода», низкою друкованих та Інтернет-видань. І цьому я також дуже радий.
 
- Чому? Бо ви не впевнені у перспективах вашого проекту?
- Ні, просто мені подобається те, що Віталій Портников робить у журналістиці, і я хочу бачити це у якомога більшій кількості медіа.
 
- Ви згадали про телепроекти. Улітку ви розповідали про плани щодо запуску каналу NBR
- Ми – ТОВ ТРК «ТелеРадіоСвіт» - зараз про це думаємо.
 
- Коли ви запускаєтесь?
- Ми коротко запускалися, але потім зупинились через технічні незалежні від нас причини. Тож формальну вимогу ліцензії – запуститись протягом року від дня отримання ліцензії – ми виконали, але по суті говорити про цей проект я не хочу. Адже в мене зараз період конфлікту, і люди, з якими я конфліктую, як ви розумієте, мені не допомагають…
 
- Кого саме ви маєте на увазі?
- Інвесторами проекту були я, Віталій Портников і компанія «ВОК СТРіМ». Це компанія, яка називає себе «холдингом Костеріна».
 
- Вона пов’язана з Партією зелених?
- Ми домовлялися з Костеріним як із бізнесменом, а не партійним діячем.
 
- А потерпіли від нього як від бізнесмена чи партійного діяча?
- І те, і друге, бо претензії, які до нас висловлювались, були пов’язані з політикою. А те, як вони діяли, коли вилучали печатки підприємства – це примітивний рейдерський підхід, поширений в українському бізнесі.
 
- Це характерно і для медіабізнесу?
- В тому-то й проблема, що наші партнери поставились до медіа як до цегляного заводу. Розмовляючи із нашими редакторами, вони казали: «Ми найняли бригаду малярів, сказали їм, як фарбувати, і вони мають фарбувати саме так».
 
- У вашому наступному проекті ваші партнери матимуть якийсь стосунок до політики? Наскільки це принциповий для вас момент?
- Власники медіа дуже рідко не мають стосунку до політики. Чи має стосунок до політики Руперт Мердок? Має, бо підтримує політичні сили й бере до себе на роботу колишніх прем’єр-міністрів. Він відкрито заявляє, що хоче впливати на політику. Але інша справа, що є певні правила поводження з медіа, яких він не порушує. Ще одне питання в тому, який саме стосунок ти маєш до політики, і що є первинним – медіабізнес чи політика? Мердоку зв’язок із політикою потрібен для просування його медіа. Наприклад, заходячи в Китай, він не видає книжок китайських дисидентів, адже там дуже великий ринок, на якому він хоче заробляти. Якщо інвестор хоче використовувати медіа для досягнення політичних сил, нам це нецікаво. Якщо для розвитку медіабізнесу треба використати політику – таке, на жаль, є в усьому світі, це реальність, але це не має позначатись на незалежності видання та його працівників.
 
- А в Україні є політики, яких можна використати для розвитку медіа?
- Ви мене неправильно зрозуміли. Я мав на увазі, що людина, яка займається медіабізнесом – це бізнесмен. Він може гратися в політику – настільки, наскільки це не шкодить його медіапроектам і не суперечить базовим принципам журналістики. Але мета цієї гри – розвиток власного медіабізнесу. Якщо ви маєте власний телеканал, ви не можете, наприклад, жорстко критикувати відразу всіх членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, чи не так? :) Ви повинні бути коректним, працювати за законом, але розуміти, що медіа все одно пов’язані з політикою.
 
- Невже, домовляючись із Костеріним, ви не передбачали, що така ситуація рано чи пізно виникне?
- Коли ми домовлялись, він припинив своє членство в «Нашій Україні» і ще не очолював Партію зелених України. Ми не говорили про те, що ЗМІ холдингу «МедіаДім» мають підтримувати якусь політичну силу.
 
- Що буде далі з ТОНІСом?
- Мені завжди було важко працювати на каналі. Ми мали дуже сильну команду; коли ми прийшли, посприяли підписанню дуже вигідного для ТОНІСа договору, завдяки якому він став нарешті самоокупним. За перші дев’ять місяців 2007 року ми заробили на 45% більше, ніж за аналогічний період 2006-го. Але ТОНІС – це акціонерне товариство, і будь-яка транзакція сумою понад 50 тися гривень затверджується радою акціонерів. Пакет фільмів коштує дорожче; нам нічого не затверджували, тому ми нічого не могли купити…
 
- Відколи була така ситуація?
- Від самого початку. Ми зробили три концепції, з яких не було затверджено жодної. Доводилось діяти у рамках бюджету, затвердженого ще позаторік. Незважаючи на те, що канал мав свої гроші й не потребував дотацій! Тож ми не могли нічого змінити. Тим часом інші суб’єкти ринку динамічно розвивались… Така ситуація з фінансуванням була не лише на ТОНІСі, але й в усьому холдингу, і саме вона стала причиною зриву рекламних кампаній. Маючи сильний колектив, багато яскравих телевізійників із великим творчим потенціалом, ми не змогли все це задіяти.
 
- Що ви збирались робити?
- У вересні планували перезапустити ТОНІС. Хотіли розширити аудиторію і до природно-пізнавального контенту додати розважально-інформаційних програм, зберігши при цьому основне пізнавальне ядро. Таким чином, ми збільшили б частку до 3%, що й було заплановано. Але, на жаль, нам просто не дозволили це зробити навіть без інвестицій. Я був там, як у кайданах. Коли тобі не дають робити твою роботу, виникає питання: навіщо ти тут? Навіть незважаючи на те, що я цілком поділяю «зелену» ідеологію. Але ми – медіа, і маємо показувати всі точки зору. Навіть якщо власник каналу вважає, що Ющенко, Тимошенко або Янукович – популісти. Але вони – державні діячі, і їх треба показувати.
 
Розкажу ще одну історію. Я не хочу говорити про свої політичні симпатії і наступне з ними ніяк не пов’язано. Перед виходом першого номеру газети у мене відбулася випадкова зустріч із Катериною Ющенко. Я розказав їй про газету. «Все це матиме великий сенс, якщо ви не продастеся якійсь партії», – сказала Катерина Михайлівна. Я погодився. Тому робити заангажовані політично газети і телебачення для мене немає сенсу. У професії завжди треба бути чесним. Коли я займався політикою – я був суперзаангажованим. Коли наша компанія займалася PR-проектами і юридичними консультаціями – за гроші клієнтів ми готові були купити всіх і вся :)  Але коли ми займаємося журналістикою – для таких політиків і PR-ників ми маємо ставитися суперобрежено.
 
-         Навіщо, на вашу думку, Володимиру Костеріну був потрібен медіаресурс?
- Думаю, для пропаганди партії зелених. Бо те, як була організована робота в холдингу від самого початку, свідчить про те, що до медіа підходили не як до бізнесу. Парадокс був у тому, що навіть у газеті я був керівником проекту, але не мав контролю над фінансами. Фінансовий директор, призначений власником, виконував команди управляючої компанії, сплачуючи те, що компанія вважала за потрібне. Від лютого 2007 року на платіжних документах «МедіаДому» немає жодного мого підпису. Тому, коли я чую, що треба проводити аудит, я лише радий, бо власник зможе нарешті розібратись, куди його управляюча компанія разом із призначеним нею ж фінансовим директором, через його ж банк витрачала гроші проекту, за який я нібито відповідав.
 
-         Це типова ситуація для України?
-         Це абсурдна ситуація, бо не можна розділяти фінансове та менеджерське управління – виходить такий собі інвалід. Приміром, вони могли поцікавитись, чому цей журналіст отримує на сто гривень більше, а цей – на сто гривень менше, і я мусив боротися за кожну зарплату й за кожен гонорар. У холдингу є ще чимало моєї власності, за яку мені теж не заплатили. Я фактично подарував партнерам свою компанію «МедіаДім», в активі якої були знімальні компанії та фільми, які ми зняли, коли я ще навіть не був знайомий із Володимиром Костеріним. Ми домовились, що я переоформлюю частку «МедіаДому», ми починаємо газету, а ці компанії я потім виводжу. Але для цього «МедіаДім» мав підписати папери, а він… відмовився їх підписувати. Потім усупереч усім законам було призначено в.о. голови правління без ради засновників. Фактично вони вкрали мої компанії, тож я розцінюю це як рейдерську атаку, звичайний бандитизм.
 
-         А в яку суму ви оцінюєте свій «подарунок» Костеріну –  «МедіаДім»?
-         Ви розумієте, це були мої особисті компанії, які заробили кошти на інших видах діяльності. Це активи на мільйони доларів.
 
-         І ви так спокійно говорите про втрату мільйонів доларів?
-         Коли я кажу про активи на мільйони доларів, я не маю на увазі, що був мільйонером. Це вартість зроблених нами проектів. Я медіа-менеджер, а не олігарх. І в українських корумпованих судах тягатися з олігархом вважаю для себе безперспективним. Тому єдина моя зброя – це публічність.
 
Розмовляла Леся Ганжа
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33243
Читайте також
15.11.2007 18:29
Світлана Остапа
14 921
24.10.2007 13:19
Тарас Загородний
для «Детектор медіа»
30 948
11.10.2007 14:55
Виталий Портников, «Газета 24»
10 681
Коментарі
40
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
chuk_i_gek
6015 дн. тому
Погоня за "именем" привела к краху менеджмента и сегодняшнему "автопилоту" канала. "Имя" оказалось мелким воришкой и банальным разводилой на бабло. Теперь придется прыгать "выше головы", чтобы хоть как то удержать канал. А газетенку продать нафиг. Портников выглядел получше, хотя обычный помоечник без роду и племени. Теперь "пацаны" притаятся на некоторое время до очередного "удара". Как говаривал покойный Б.А. Савлохов "лохи не мамонты - не вымрут!"
Abaddona
6015 дн. тому
Газету - да, продать, хоть за какую-нибудь сумму. Канал постараться удержать. Говорил лоху ушастому еще в июле, что этим все и закончится, и чтобы за каналом глядел в оба... Лох слушал, а Коля кушал...
Jisk
6019 дн. тому
Ой, фотка такая симпотная - Ци руки ничёго не кралы!))) Хомяку и его команде можно только по аплодировать - так раздеть и за такой срок. Да не, не Портникова, а Тонис))) А вообще - Да поможет мне пиар! О великая сила разводилова! Да прибудет всегда со мной мой мильён! Газета - гавно! Канал - продать!
6019 дн. тому
Желаю Коле успеха... Коленька, если сможешь выставить Натаху полной идиоткой - не то что шляпу сниму, в ножки тебе поклонюсь...
немного знаю правды
6020 дн. тому
Все, кто имеет отношение к газетному бизнесу, знают что Коля и Виталик развели инвестора на очень крупную сумму. Если они сумеют еще одного развести, я сниму перед ними шляпу. Это надо талант иметь. И эти разговоры, что я ничего не подписывал, для налоговой. Десять лет назад конкретные пацаны легко бы вытрясли с него все украденное.
ANB
6020 дн. тому
идея серьезной ежедневной газеты имеет право на жизнь в Украине. вопрос в грамотном позиционировании, качественной реализации концепции, эффективном продвижении и существенных с длительным сроком окупаемости инвестиций. И развивать такой продукт очень желательно врамках мощного медиа холдинга. С газетой 24 не все так было хорошо... Да, может видели в marketing media review от 30 октября, там напечатан некий беглый "аналитический" взгляд на развитие Газеты24
6020 дн. тому
Интересно - а Коля дозвонился до Третьякова, а то как запрещать всем сотрудникам общаться с "Телекритикой" он мастак, а как запахло жареным он тут же к Лигачёвой. А еще неплохо бы узнать сколько Коля заплатил за 9% акций, где этот поборник свободы слова нарубил капусты.
таоте
6021 дн. тому
эту газету трудно улучшить. Концепция изначально гавеная.
другой редактор
6021 дн. тому
Прочла размышления Николая о газете и газетном бизнесе. Произнесен набор стандартных банальностей. То, что с такими маркетинговыми представлениями удалось газету запустить, да еще и в регионах - чудо! И финансовые познания впечатлили. Показатель денежных потоков обозначается как EBITDA (а не EBIDTA, как написано в интервью). если считать его по формуле. предлагаемой Николаем, газета окажется намного дешевле, вложенных в нее средств, потому что сам EBITDA окажется отрицательным (чистая выручка от продаж - себестоимость продаж - коммерческие и административные расходы = прибыль до уплаты налогов). скорее всего здесь не будет прибыли, а будут убытки, поскольку расходы на производство и администрирование побъют поступления по продажам и рекламе. Нет смысла продавать сейчас, нужно выровнять показатели и тогда продавать. Сечас продажа возможна по ликвидационной стоимости, а это не выгодно инвестору, который может инвестировать и улучшить финансовые показатели проекта.
6021 дн. тому
Aминь!
ВСІМ
6021 дн. тому
щось додати? Ні думаю все все сказали..Всім необхідно зробити висновки...Менеджерам спуститись на землю та не шукати лохів. Інвесторам правильно підбірати кадри...
один из
6021 дн. тому
Николяша!!! ну что гонишь...ей богу...Если на масы, то кроме телекритики тебя нигде не услышат..А аудиторияю телекритики ты знааеш. Хотя судя по твоим познаниям в маркетинге прогнозирование развития бызнеса, припускаю что ты думашь, что телекритику читает как миимум пол страны. Скажу по секрету, тут только медийщики средней руки, иногда заходять профи..Так вот, туфта не проходит. Смешно до слез.
Z
6021 дн. тому
Коля, ну что ты говоришь! Вы договаривались с Костериным, когда он был вне партий? Внепартийность Костерина длилась примерно одни сутки перед съездом ПЗУ. Для того, чтобы с ним о чем-то договориться в этом состоянии, надо было, наверное, ночь с ним провести. Коля?! Ты изменил Портникову?!
смешно читать
6021 дн. тому
"нам нічого не затверджували, тому ми нічого не могли купити…" бедненькие, маленькие утютю...конфетку отобрали. а если серьезно - не утверждали? видимо были причины для этого - либо уровень предлагаемых концепций, либо не было обоснования под новые концепции, либо уровень менеджера, пытавшегося убедить таков, что не смог... так что печально видеть, как расписываются в собственном бессилие.
6021 дн. тому
Да....Коля конечно порень не промах..И активов у ниго на миллионы, и медифменеджер первокласный...И планы реальные (для марса). И людей подставить мастак..Кто то же с твоей подачки подписывал бумаги от медиадома?.Еще одного космоновта имеем...Коля-космос звучит? А если чесно Коля, тебя от самого себя не тошнит?
don
6021 дн. тому
Наблюдаешь за этим всем уже как сериал, 24 это уже классика жанра. Не хочется никого обижать, но газетка слабая и тянуть Княжицкого еще год было бы глупо.
rita
6021 дн. тому
Еще, Артем, надо иметь собственное мнение, а не плясать под чужую дудку, даже давно знакомую
rita
6021 дн. тому
На слуху постоянно Портников и Княжицкий, а где же Шевченко, где Артем? На "свободе" было такое трио, где ище один борец с цензурой? Артем выходи...ау Такой был идейный, марафон "живая земля" провел, в следующие списки к "зеленым" точно бы попал, в новостях умничка, а потом ляп нехороший. Нельзя так Артем, нельзя. Сделай выводы, не повторяй больше ошибок, умным людям такое не к лицу
west
6021 дн. тому
Зеленые, зеленые, зеленые - в природу матушку влюбленные! Хорошая идея, это называется нестандартные подходы к пиару. Кадровая рокировка и реклама ПЗУ........интересно
lom
6021 дн. тому
Княжицкий "зеленый" оказывается! Слушайте какой хитрый ход - партию зеленых украины пропиарили на 100%, ай-да молодцы!
dina
6021 дн. тому
Интересно, что это у княжицкого за проекты на миллионы....хотелось бы посмотреть. Фильмы...может они на оскар тянут?
tor
6021 дн. тому
Зачем устраивать лишние перформансы, Костерин толковый бизнесмен, с всяким бывает не разглядел - разобрались бы тихо-мирно и разбежались бы по углам. Ну кому нужен Колин самопиар? Каждому из них надо вынести свои уроки, Володе - быть более бдительным, не верить фантазиям и серьезней относится к управляющей компании, а Коле - спуститься на землю и делать "реальные проекты".
6022 дн. тому
Судя по всему эта война на долго. Костерин! Отдай им лучше газету, а лучше еще и телеканал...и боже тебя упаси в ближайшем будущем разыгрывать из себя меди-магната.
qwerty
6022 дн. тому
Вы бы еще вспомнили Олега Гаринчара. Дедушка божий одДуванчик. Он наверняка ничего не подписывал - молча тратил.
Петренко
6022 дн. тому
Блин. Коля! Я ж все документы подписывал. За что меня подставлять?
Костерин
6022 дн. тому
При чем тут Газета? Никаких претензий к Газете, кроме как к проср...ому бизнес-плану, который Княжицкий и составлял - нет. Никто не говорит, что проблемы были с МедиаДом. Претензии по Тонису - ТАМ непонятно. Собственно, он же был глава правления канала... А скандал с газетой... Да это друг Виталий прикрыл.
6022 дн. тому
Гы-гы-гы... Я даже знаю, кто его возглавит...
6022 дн. тому
Пора уже Телекритике основать рейтинг собственников - неудачников
В.К.
6022 дн. тому
Это к кому выходить? С крысами разбираться? Угу, "за моє жито мене ж і побито"... Говорили мне, что Коля - гад. Не верил. Доверчивый я...
6022 дн. тому
В.К...подлый трус, выходи!
6022 дн. тому
А физия-то у Коли хитрююююююющая...
6022 дн. тому
Да коламбия пикчерс не представляет....:)
6022 дн. тому
Прям коламбия пиксерс, а не медиадом...И нах.. тебе газета то была, Коля?
6022 дн. тому
Да ушшш не Коля ет точно :)
6022 дн. тому
Великі Амбіції народжують великі проекти, так що упрекать Колю в амбіційності немає чого! Тепер тонісівці зрозуміли хто їх бідних душив?! :)
6022 дн. тому
:))))))))))))))))))))))))))))))))))
6022 дн. тому
О том, кто подписывал документы
Е.М.
6022 дн. тому
М-да, амбиции у Коли большие. На меньшее, чем Таймс, он не согласен. Вот только одна беда - нет в Украине ни редакторов, ни, тем более, журналистов, способных сделать газету такого уровня. В наших изданиях убили профессиональную аналитику (за исключением, разве что, ЗН) заради голого фактажа и гадания на кофейной гуще. Таак что все это - прожекты... прожекты ... Или желание "надуть" очередного инвестора. Вот это в нашей медиа-среде делать умеют.
6022 дн. тому
Это о ком?
6022 дн. тому
Бедный артик
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду