Віталія Портникова звільнять з «Газети 24» за прогули, якщо він не відкличе заяву про цензуру

29 Листопада 2007
28146
29 Листопада 2007
12:25

Віталія Портникова звільнять з «Газети 24» за прогули, якщо він не відкличе заяву про цензуру

28146
Віталія Портникова звільнять з «Газети 24» за прогули, якщо він не відкличе заяву про цензуру
Виконувач обов’язків гендиректора компанії «МедіаДім» Костянтин Саврасов вимагає від Віталія Портникова надати документ, на підставі якого він не був на роботі з 9 жовтня. У цей день пан Портников оприлюднив відкритий лист, у якому звинуватив акціонерів компанії «МедіаДім» у тиску та цензурі, та написав заяву про звільнення з посади головного редактора «Газети 24».
 
«Я зателефонував панові Саврасову, аби дізнатись, що з моєю трудовою книжкою. Він відмовився звільнити мене з 9 жовтня, оскільки я не відпрацював двох тижнів, які повинен відпрацювати той, хто звільняється за власним бажанням, - каже Віталій Портников. – Я відповів, що звільняюсь за іншою статтею. Якщо я говорю про тиск і цензуру, то не повинен працювати ще два тижні – за законом працівник має право достроково розірвати контракт, якщо роботодавець його порушує. У відповідь на мої аргументи пан Саврасов запропонував мені відкликати цю заяву, в якій ішлося  про тиск і цензуру, після чого написати заяву про звільнення за власним бажанням». На це журналіст не погодився, адже це означало б, що він відмовляється від своїх слів про існування у «Медіадомі» політичного тиску та цензури з боку власника.
 
За словами Віталія Портникова, після того, як він подав заяву, його прізвище ще досить довго залишалося у вихідних даних «Газети 24», аж поки він не наполіг на тому, що не може вважатись головним редактором, бо не відповідає за зміст газети. «Я залишаю всі дії з оформлення трудової книжки на розсуд керівника підприємства», - каже Віталій Портников.
 
Костянтин Саврасов, до якого «ТК» звернулась по коментарі, підтвердив, що 9 жовтня Віталій Портников подав заяву про звільнення у зв’язку з цензурою. На цій заяві пан Саврасов написав резолюцію «звільнити згідно з чинним законодавством». А оскільки відповідно до чинного законодавства працівник має відпрацювати 2 тижні після подання заяви, пан Саврасов чекає від Віталія Портникова документів, які пояснюють його відсутність на роботі після 9 жовтня. Офіційний коментар керівник «МедіаДому» надасть незабаром, проконсультувавшись із відділом кадрів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28146
Читайте також
17.08.2009 17:46
Наталия Влащенко, «Публичные люди»
25 403
31.12.2008 16:25
Дмитрий Серебренников, «Реальная газета»
46 749
15.11.2007 18:29
Світлана Остапа
14 914
24.10.2007 13:19
Тарас Загородний
для «Детектор медіа»
30 943
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5990 дн. тому
Во придумали, чем Портникова достать... Долго думали, мозги сушили... надо наконец-то реалити-шоу запустить "Медиадом"... Хоть какая-нибудь бы польза была...
5990 дн. тому
достали
5990 дн. тому
Шо,опять!
5990 дн. тому
они оба заложники игрищ. Как Портников может написать заяву о простом увольнении? Теперь это будет означать, что он отказывается от прежнего заявления, где шлось о давлении. В тоже время, как Саврасов может подписать первое заявлении Портникова, ведь это признать что давление, о котором много говорит Портников, было. Господа хорошие, пожалейте газету и журналистов. Ну разрулите этот бред как-нибудь, юристов на помощь позовите. Ну сколько уже можно позволять поддираться трудом брошеных журналистов?
Читатель
5990 дн. тому
Хоботов, это мелко! :)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду