Портников і Княжицький називають новопризначеного в.о. гендиректора «Медіадому» нелегітимним

11 Жовтня 2007
7777
11 Жовтня 2007
14:50

Портников і Княжицький називають новопризначеного в.о. гендиректора «Медіадому» нелегітимним

7777
<b>Портников і Княжицький називають новопризначеного в.о. гендиректора «Медіадому» нелегітимним</b>
Як стало відомо «ТК» із власних джерел, 10 жовтня інвестор компанії «Медіадім» Володимир Костерін, повернувшись в Україну, провів засідання акціонерів медіаактивів Партії зелених. Ані Миколи Княжицького, ані Віталія Портникова – власників, відповідно, 9% і 1% компанії «Медіадім» - на засідання не запросили.
 
«Костерін не виходив зі мною на зв’язок, - сказав «ТК» Микола Княжицький. – Вони звільняють посадових осіб ТОВ «Медіадім» без мене і Віталія Портникова – співзасновників компанії. Пан Саврасов є нелегітимним виконувачем обов’язків гендиректора, оскільки для його призначення потрібно було провести збори засновників, яких не було. Ми маємо невеличкі неприбуткові частки власності в компанії, які потрібні були для того, щоб захистити журналістів від тиску у разі, якщо прийматимуться якісь кардинальні рішення. Але рада засновників останній раз збиралась, коли ми засновували компанію». За словами пана Княжицького, він перебуває на лікарняному «не тому, що не хоче звільнятися» з посади голови Правління ВАТ «Телеканал ТОНІС» - він справді хворіє.
 
«Хочу застерегти своїх колег: якщо їм зроблять привабливу пропозицію очолити «Газету 24», вони можуть стати фігурантами судового процесу. Призначати або усувати з посади головних редакторів ЗМІ «Медіадому» має право гендиректор «Медіадому», якого має право призначати рада засновників, до якої входять троє осіб – Костерін, Княжицький і Портников», - сказав «Телекритиці» Віталій Портников. За його словами, на «так званому засіданні ради засновників», яка відбулась напередодні його заяви, не було жодної з перелічених осіб, «тому рішення цієї ради про усунення з посади генерального директора «Медіадому» Миколи Княжицького та призначення в.о. Костянтина Саврасова є нелегітимним; відповідно, такими є будь-які його рішення про призначення чи усунення головних редакторів».
 
Сам Віталій Портников каже, що, «зробивши заяву, перервав трудовий договір», але його заява про звільнення поки що не підписана, бо її нема кому підписати. Обов’язки головного редактора газети виконує Олег Іванцов.
 
11 жовтня Володимир Костерін планує зробити заяву з приводу конфлікту у «Медіадомі». Він виступатиме, ймовірно, не як акціонер компанії, а як голова Партії зелених. Заява повинна з’явитись найближчим часом, тож рекомендуємо читачам стежити за публікаціями «ТК».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7777
Теги:
Читайте також
17.08.2009 17:46
Наталия Влащенко, «Публичные люди»
25 405
31.12.2008 16:25
Дмитрий Серебренников, «Реальная газета»
46 750
15.11.2007 18:29
Світлана Остапа
14 918
24.10.2007 13:19
Тарас Загородний
для «Детектор медіа»
30 945
11.10.2007 14:55
Виталий Портников, «Газета 24»
10 675
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ф"ючерз
6034 дн. тому
Таке враження що тут булькають ті бєздєльніки з каналу, яких за тугість думок загнали під плінтус... А те що нормального менеджменту нема, не було і не намічається, то це інша історія!
Abaddona
6039 дн. тому
2 Юля Любите и уважайте дальше... :))) Костерину, насколько знаю, тоже сейчас не сильно сладко. Сладкая парочка ему же в первую очередь подоср..ла... Войдите в положение. Я б наверное в таком положении самому себе в зеркале в глаза бы не смотрел. :(((
6040 дн. тому
Княжицкий ведет себя так не впервые. Вспомните события 2005 года: 23 сентября 2005 года члены партии Владимир Сивкович, Александра Кужель, Николай Княжицкий, Дмитрий Табачник и другие с целью внутрипартийного раскола и, допустив существенные нарушения устава партии, провели 9-й съезд партии, после чего подали в Министерство юстиции и суды документы, оформленные от имени руководящих органов партии. Пресс-служба "Трудової України" утверждает, что Генпрокуратура возбудила уголовное дело именно в связи с этим фактом.
Андрей
6040 дн. тому
княжицкий вообще-том ало имеет отношения к газете. а газету издает коллектив, а не редактора.
Юля
6040 дн. тому
Мда,не знаю. Ну пусть голубки летят! А вот что будет делать Костерин с Тонисом,большой вопрос. Голубки нагадили уж как могли. Как будете смотреть своим работникам в глаза г-н Костерин?! А между прочим Вас всегда любили и уважали...
bax
6040 дн. тому
ну да нелегитимный директор продолжает издавать газету:)))). а легетимные - сильна болеють. спрятались
Abaddona
6040 дн. тому
Рейдеры х...вы...
Fox
6040 дн. тому
они не могут уйти нормально, им надо кое-чего отработать
Богдан
6040 дн. тому
Достали! Не смогли поднять проект, так уйдите нормально.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду